Ostali sportovi

Brutalna tuča igrača Crvene zvezde i Partizana u borbi za trofej

Brutalna tuča igrača Crvene zvezde i Partizana u borbi za trofej
Foto: Promo/Ragbi 13 Federacija Srbije | Brutalna tuča igrača Crvene zvezde i Partizana u borbi za trofej

Ragbisti Crvene zvezde treći put u istoriji kluba prvaci su Srbije u ragbiju 13.

U finalu plej-ofa Super Lige Srbije, crveno-bijeli su odbranili titulu pošto su kao i prošle sezone bili bolji od Partizana – 36:16 (10:0).

Nakon decenije ipo dominacije Dorćola, primat u srpskom ragbiju 13 preuzela je Zvezda koja je sezonu u domaćim okvirima završila bez poraza, osvojivši prethodno i preostala dva trofeja – Superkup i Kup Srbije.

Istorijsku godinu, Zvezdaši mogu da zaokruže trijumfom u Balkan Super Ligi u čijem finalu za nedjelju dana opet igraju protiv vječitog rivala.

Мeč je obilježila i žestoka tuča, koju možete vidjeti na snimku od 1:32:05, nakon koje je jedan od igrača Partizana skinuo šorts i pokazao zadnjicu protivnicima (1:37.00).

 

Kako da uzmu i četvrti trofej ove sezone, crveno-bijeli nabolje da ponove igru iz finala nacionalnog šampionata. Uprkos veoma teškoj utakmici za obje ekipe, ni jednog trenutka nije bilo dileme kome će pripasti pobjeda na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari.

Dugačka sezone očigledno je ostavila traga i na jedne i na druge, pošto su u finale ušli sa dosta povrijeđenih i odsutnih igrača. Kadrovski problemi pogotovu su se osjećali kod crno-bijelih kojima kao da je falilo malo snage da istraju u svojoj taktici da iz grešaka protivnika stignu do povoljnog rezultata.

Crveno-bijeli imaju  ukupno 20 pobjeda iz isto toliko mečeva u ovoj sezoni u svim takmičenjima. Istovremeno to je bio i šesti poraz crno-bijelih ove godine u vječitim derbijima, ali će priliku da se revanširaju imati već narednog vikenda u finalu regionalne Balkan Super Lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije