Ostali sportovi

Čavić: Arkadij razmisli, srpski Savez je leglo korupcije

Čavić: Arkadij razmisli, srpski Savez je leglo korupcije
Čavić: Arkadij razmisli, srpski Savez je leglo korupcije

BEOGRAD - Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić poručio je Rusu Arkadiju Vjačaninu da razmisli prije nego što donese odluku da se takmiči pod zastavom Srbije.

"Razumijem tvoje razloge da napustiš Rusku plivačku federaciju, ali razmisli i o drugim opcijama pre nego što budeš plivao za Srbiju. Srpski plivački savez je leglo korupcije, nesposobnosti, a predsjednik bi trebalo pre da se nađe u zatvoru, nego da donese odluku u korist srpskog plivanja. U ovom trenutku Savez piše čekove, iako nema novac, i daje obećanja koja neće ispuniti. Iz tih razloga mogao bi da postanes nomad po drugi put", napisao je Čavić na svom Tviter profilu.

Plivački savez Srbije pokrenuo je proceduru da Vjačanin dobije srpsko državljanstvo, a predmet je uz pomoć ministra omladine i sporta Vanje Udovičića poslat na rješavanje po hitnom postupku.

Vjačanin je svjetski rekorder na 200 metara leđnim stilom u malim bazenima, a najveći uspjeh ostvario je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, gdje je osvojio bronzane medalje na 100 i 200 metara leđno.

Na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2006. godine osvojio dva zlata, na 100 i 200 metara leđno.

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije