Ostali sportovi

Čeh i Kanađanka pobjednici skokova sa Starog mosta

Čeh i Kanađanka pobjednici skokova sa Starog mosta
Čeh i Kanađanka pobjednici skokova sa Starog mosta

MOSTAR - Čeh Mihal Navratil i Kanađanka Lizen Ričard pobjednici su sedmog takmičenja Svjetskog kupa "Red bul klif dajving" /Skok sa litice/ svjetskog prvenstva u figurativnim skokovima, koje je danas održano na Starom mostu u Mostaru.

Skokove i akrobacije pokazali su najbolji svjetski skakači u vodu koji su skakali sa visine od 28 metara, odnosno 22 metra, a učestvovalo je 14 muškaraca i sedam žena.


Navratil, nakon četiri serije skokova i sa osvojenih 497 bodova, bio je bolji od petorostrukog svjetskog prvaka Britanca Gerija Hunta /493/, dok je treće mjesto osvojio Amerikanac Dejvid Kolturi /492/.

Nakon sedam serija takmičenja, na svjetskoj listi vodi Hunt sa 1.060 osvojenih bodova, drugi je Meksikanac DŽonatan Paredes sa 840 bodova, a na trećem mjestu je Navratil sa 760 bodova.

U konkurenciji žena, Ričardova je danas nakon tri serije skokova, osvojila najviše bodova - 244.

Drugo mjesto zauzela je Amerikanka Sesil Karlton sa 242 boda, a treće Riana Ifland sa 240 bodova.

U ukupnom poretku vodi Ifland sa 890 bodova, druga je Ričard sa 810 bodova, a na trećem mjestu je Karlton sa 580 bodova.

Iduća, osma serija ovogodišnjeg "Red bul klif dajving" Svjetskog prvenstva, je Širahama u Japanu /16. oktobra/, a završnica je 28. oktobra u Dubaiju.

Na Starom mostu u Mostaru svake godine se održavaju tradicionalni visinski skokovi na glavu i na noge, a "Red bul klif dajving" održan je drugu godinu zaredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije