Ostali sportovi

Cerić zlatna, Samadžić bronzana u Zagrebu

Cerić zlatna, Samadžić bronzana u Zagrebu
Cerić zlatna, Samadžić bronzana u Zagrebu

Bosanskohercegovačke džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić nastavile su da donose medalje s velikih međunarodnih takmičenja. Na Gran pri takmičenju u Zagrebu Cerić je osvojila zlatnu, a Samardžić bronzanu medalju.

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić, nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Riju uspjela je da se vrati na pobjednički put i prvi put u karijeri osvojiti zlato na jednom Gran priju.

Ona je u kategoriji +78 kg superiorno došla do najsjajnijeg odličja, pobijedivši sve protivnice maksimalnim rezultatom. U finalu je slavila nad Njemicom Karolin Vajs, jednom od najboljih džudistkinja svijeta.

"Nakon neuspjeha u Riju uspjela sam ostati hladne glave i na Gran priju osvojiti zlato. Takmičenje je bilo teško, ali sam na kraju uspjela trijumfovati, što mi je posebno drago nakon svega što sam prošla u periodu nakon Olimpijade", kazala je Cerić na pres-konferenciji.

Turnir u Zagrebu boduje se za svjetsku ranking listu, na kojoj Cerić trenutno zauzima 11. mjesto, što je najbolji plasman jednog bh. takmičara uopšte.

Mlada Aleksandra Samardžić, koja još ima pravo nastupa u konkurenciji juniorki, osvojila je bronzu u seniorskoj konkurenciji, čime je potvrdila evropsku klasu. U kategoriji do 70 kg ostvarila je tri pobjede, a u meču za medalju savladala je Šveđanku Anu Bernholm.

"Put do medalje nimalo nije bio lagan. No, uspjela sam i ostvarila jedan od najboljih rezultata u karijeri", izjavila je Samardžić.

U Zagrebu je nastupio i jedan od najperspektivnijih bh. sportista, Toni Miletić, koji nastupa u konkurenciji kadeta do 18 godina, a u svom prvom nastupu na Gran priju upisao je jednu pobjedu. U prvom kolu bio je bolji od Litvanca Dorina Gotonoage.

"Zadovoljan sam jer je ovo bilo najveće takmičenje na kojem sam dosad nastupao. Mislim da sam tamo bio najmlađi takmičar. Zahvalio bih selektoru što mi je ukazao povjerenje", istakao je Miletić.

Selektor Branislav Crnogorac zadovoljan je rezultatima, a ističe da je reprezentacija BiH bila hendikepirana zbog izostanka povrijeđenih Haruna Sadikovića i Rijada Dedeića.

"Krenuli smo velikim koracima ka novim izazovima, koji su u konačnici olimpijske igre u Tokiju. Nakon relativnog neuspjeha u Riju vraćamo se na međunarodnu sportsku scenu s velikim rezultatima", naglasio je Crnogorac.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije