Ostali sportovi

Čestitke odbojkašicama Srbije iz Republike Srpske

Čestitke odbojkašicama Srbije iz Republike Srpske
Foto: N.N. | Čestitke odbojkašicama Srbije iz Republike Srpske

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

Dodik je u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime uputio čestitke odbojkašicama Srbije na istorijskom uspjehu i osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Japanu, čime su ispisale novu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

"Uvjeren sam da ćete u vremenu koje je pred nama nastaviti nizati uspjehe i na najbolji mogući način promovisati Srbiju, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim", navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je, u ime Narodne skupštine i u svoje ime, čestitao ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, selektoru Zoranu Terziću i Odbojkaškom savezu Srbije osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstu u Japanu.
Čubrilović je istakao da su viteškom igrom srpske odbojkašice prvi put u istoriji osvojile zlato na svjetskim prvenstvima, što je još jedan veliki uspjeh srpskog sporta na radost građana Srbije, ali i Republike Srpske.

"Ponosni smo na vaš timski duh, borbenost i zalaganje. Čestitam vam istorijski uspjeh. Pokazali ste svijetu da dolazite iz sportske zemlje i potvrdili da ste ponos nacije", naveo je Čubrilović u čestitiki.

On je naglasio da su građani Republike Srpske uživali u veličanstvenoj igri ženske odbojkaške reprezenatcije na prvenstvu u Japanu, te da posebno raduje činjenica što u ovoj vrhunskoj ekipi igraju i odbojkašice iz Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Narodne skupštine.

"Ostvarili ste veliki uspjeh - objedinili ste titule prvaka Evrope i svijeta i pokazali istinski sportski duh na radost nacije. Želim vam još mnogo sreće i uspjeha u budućnosti i osvojenih medalja", naveo je Čubrilović.

Davidovićeva čestitala odbojkašicama osvajnje svjetske titule

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović čestitala je odbojkašicama Srbije osvajanje titule svjetskog šampiona.
"U ime Ministarstva porodice, omladine i sporta i svoje ime upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu. Takav rezultat smo i očekivali kada smo Vas iz Banjaluke ispratili u Japan i izuzetno smo srećni što je Republika Srpska bila dio Vašeg puta ka svjetskom tronu", navodi se u čestitki.

Davidovićeva je istakla da su odbojkašice Srbije dokazale ste da su superiorne i da timski duh koji imaju ruši sve prepreke i protivnike koji im se nađu na putu.

"Svi mi ljubitelji odbojke u Republici Srpskoj posebno smo srećni što su naše Tijana Bošković i Brankica Mihajlović dio vašeg zlatnog tima i što ste zajedno ispisale najljepše stranice istorije srpske odbojke", navodi se i čestitki.

Davidovićeva je svjetskim prvakinjama poželjela dobro zdravlje i još mnogo medalja.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije po prvi put u istoriji osvojila je Svjetsko prvenstvo, pobijedivši u finalnoj utakmici u Jokohami selekciju Italije sa 3:2, po setovima 21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12.

Reprezentativka Srbije Tijana Bošković, koja je rodom iz Bileće, osvojila je nagradu za najbolju igračicu Svjetskog prvenstva u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije