Ostali sportovi

Crnogorke test za Nešićev tim

Crnogorke test za Nešićev tim
Foto: N.N. | Crnogorke test za Nešićev tim

Ukupno četiri utakmice protiv reprezentativki Crne Gore biće test ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine za početak kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti igrano u Poljskoj, Turskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Izabranice selektora Gorana Nešića okupile su se u Lukavcu, gdje su sinoć odigrale prvi meč sa Crnogorkama, dok je drugi sa istim rivalom na istom mjestu večeras. Crnogorke će gostoprimstvo uzvratiti 6. i 7. avgusta u Baru nakon čega bh. odbojkašice putuju u Krajovu na prvu utakmicu kvalifikacija 15. avgusta protiv Rumunije.

"Ljetni termin kvalifikacija nije idealan. Neke od reprezentativki nisu u takmičarskoj formi, ali ćemo kroz test utakimice to pokušati popraviti. Utakmice sa Crnogorkama će nam biti od velike koristi", rekao je Nešić.

Uporedo sa uigravanjem ekipe sa svojim saradnicima pokušava dobiti i što više informacija o protivnicima u Grupi F. Osim Rumunki to su još Litvanke, sa kojima igraju 18. avgusta u Kaknju, nakon čega slijedi dvomeč sa Španijom 22. avgusta u Guadalajari i četiri dana kasnije u Lukavcu.

"Trenutno smo fokusirani isključivo na Rumunke, sa kojima otvaramo kvalifikacije. One su nam poprilična nepoznanica. Već nekoliko godina se nisu pojavljivali nigdje. Pripreme će između ostalog obaviti na jednom turniru u Grčkoj, pa ćemo iz tih njihovih utakmica pokušati saznati nešto više", rekao je selektor BiH.

Trenutno na okupu ima 16 odbojkašica. Među njima nema kapitenke Edine Begić, koja se oporavlja od povrede ramena.

"Ako se izuzme povreda Begićeve, zasad sve protiče po planu. Djevojke rade dva puta dnevno. Trudimo se da izvučemo maksimum. Imamo odlične uslove za rad i opravdano se nadamo uspjehu", kazao je Nešić.

A uspjeh bi bio plasman na Evropsko prvenstvo, za što je potrebno osvojiti jedno od prva dva mjesta u grupi. Bh. tim kvalifikacije završava u januaru. Na prvenstvu Starog kontinenta prvi put nastupiće 24 selekcije umjesto dosadašnjih 16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije