Ostali sportovi

Cvijanovićeva ne da postolje

Cvijanovićeva ne da postolje
Cvijanovićeva ne da postolje

Biljana Cvijanović, članica Čajetine iz Zlatibora, pobijedila je u glavnoj trci 14. međunarodne ulične trke "Banjaluka 2014", koja je danas održana povodom Dana grada.

Ona je kroz cilj na Trgu Krajine prošla ispred Mađarice Zite Kačer i Matee Matošević iz Hrvatske a u trci seniorki učestvovalo je 15 takmičarki.

"Trka u Banjaluci mi je omiljena i srećna sam što sam odbranila titulu. Trka je bila teška, vrijeme takođe, a Zita je došla spremna. Ipak, uspjela sam dobro da trčim i srećna sam što sam ostvarila pobjedu za novi klub", rekla je Cvijanovićeva, koja je i prošle godine slavila u Banjaluci.

Najviše pažnje privukle su trke cicibana i cicibanki sa kojima je trčala bh. olimpijka Lusija Kimani. Trčali su još i učenici osnovnih i srednjih škola, a prema izjavama organizatora u Banjaluci je juče bilo oko 4.000 takmičara.

Pobjednici cicibana i cibanki: Ana Marković, Aljoša Guzina; osnovne škole, prvi razred: Kosta Đudurović, Jelena Majstorović; drugi razred: Marija Mršić; Milijan Kovačević; treći razred: Sofija Trapara, Nikola Jandrić; četvrti razred: Milica Maličić, Marko Radić, peti razred: Bojana Dobrnjac, Ognjen Ćulum; šesti razred: Andrijana Dragić, Čedomir Vlačić; sedmi razred: Aleksandra Roljić, Milos Gajić, osmi razred: Isidora Kršić (van konkurencije), Anastazija Radić, Srđan Mržić, deveti razred: Tea Vranješ, Nedeljko Pantoš, srednje škole: prvi i drugi razred: Zorana Galić, Aleksandar Milanović, treći i četvrti razred: Gospava Trišić, Borislav Dragoljević.

Takmičenje je otvorio Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, a otvaranju su prisustvovali gradonačelnici Kosovske Mitrovice, Pule, Kumanova i Kranja. Organizator trke je bio Atletski klub Borac.

Nagrade

Pobjednica glavne trke je nagrađena sa 700 KM, drugoplasiranoj atletičarki je pripalo 600, trećeplasiranoj 500, četvrtoplasiranoj 400, a petoplasiranoj 300, dok su najuspješnijima u ostalim trkama uručene medalje, diplome i praktične nagrade. Pokrovitelji trke su bili grad Banjaluka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, a takmičenje je podržalo i nekoliko sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije