Ostali sportovi

Danas počinju sedmi Moto susreti u Goraždu

Danas počinju sedmi Moto susreti u Goraždu
Danas počinju sedmi Moto susreti u Goraždu

Bajkeri iz Goražda spremno dočekuju sedmi moto susret koji se održava u periodu od 14. do 16. augusta. Ove godine motorijada će biti memorijalnog karaktera i posvećena tragično preminulom Goraždaninu Saninu Plakalu Sarmi čiji je prerano ugašeni život obilježila upravo ljubav prema motorima.

Organizatori, članovi Moto kluba Goražde i Mačar Security, očekuju dolazak najmanje 200 bajkera iz gradova BiH, ali i drugih zemalja, s obzirom na to da je motorijada u Goraždu postala prepoznatljiva, zbog okupljanja prijatelja, bajkera iz cijele regije.

Goraždanski bajkeri i ove godine će biti dobri domaćini sudeći prema utiscima koje su njihovi brojni gosti iz grada na Drini ponijeli proteklih godina.

I ove godine planiran je defile ulicama grada, moto igre i rock party te rock koncert na otvorenom, u moto kampu na obali Drine. Doček prvih gostiju planiran je već danas kada će se zabaviti uz rock party, dok su centralni događaji planirani u subotu u popodnevnim satima kada će biti održane moto igre i defile ulicama grada, a učesnici motorijade odat će počast Saninu Plakalu na spomen-obilježju na mjestu njegove pogibije.

Uvečer će se bajkeri i svi ostali posjetioci kampa na obali Dine zabaviti uz bendove Paranoid iz Rudog te popularne Osvajače iz Srbije.

Na motorijadi se očekuje dolazak velikog broja bajkera, ali i drugih građana Goražda koji će uživati u prelijepom ambijentu kampa Moto kluba Goražde na samoj obali Drine, a koji je definitivno jedan od najuređenijih dijelova grada uz priobalje. I to je nešto po čemu su goraždanski motoristi prepoznatljivi, tako da svake godine u sezoni ugoste stotine motociklista, namjernih ili slučajnih gostiju koji se uvijek rado vraćaju u Goražde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije