Ostali sportovi

Denver pobjednik 50.Superboula

Denver pobjednik 50.Superboula
Denver pobjednik 50.Superboula

Denver Bronkosi savladali su Karolina Panterse 24:10 (10:0, 3:7, 3:0, 8:3) i osvojili jubilarni 50. Superboul u Santa Klari.

Nakon višenedeljnih bajki o dvojici kvorterbekova, Pejtona Meninga i Kamerona Njutna su u potpunosti zasjenile dvije odbrane koje su vodile glavnu riječ od prvog do posljednjeg minuta.

Predvođeni sjajnim Vonom Milerom i njegovom desnom rukom Demarkusom Verom, defanzivci Bronkosa su prevladali i poslali "Šerifa" Meninga u zasluženu penziju sa drugim NFL prstenom.

MVP lige Njutn ovaj put nije zaplesao, bio je bespomoćan sve vrijeme, a osim trčanja Džonatana Stjuarta od jednog jarda za tačdaun, Pantersi nisu pokazali ni promil onoga što smo gledali tokom blistave sezone od njihovog napada.

Dvije odbrane su oborile rekord Superboula sa ukupno 12 obaranja kvorterbekova. S druge strane, Mening kao da nije ni igrao, bacio je tek 141 jard i stigao svog šefa Džona Elveja bacivši i u četvrtom SB intersepšn.

Na kraju, nakon serije nemoćnih napada i pantova, Si Džej Anderson je istrčao tačdaun i definitivno nokautirao Panterse, a Mening konačno bacio loptu u end-zonu prilikom pretvaranja za dva poena.

Mening je odigrao najgoru sezonu i jedan od najgorih mečeva u karijeri, ali je ipak stigao do druge titule, prve sa Bronkosima i izjednačio se sa bratom Ilajem po broju prstenja.

"Šerif" je postao prvi kvorterbek u istoriji NFL koji je osvojio Superboul sa dva različita tima, 2007. je slavio sa Indijanapolis Koltsima. On je i najstariji QB koji je osvojio NFL prsten.

Sasvim zasluženo, titulu najkorisnijeg igrača SB dobio je Von Miler. Ofanzivni lajnbeker Bronkosa je nagrađen za fantastičnu sezonu (nije dobio nagradu za defantivca godine) i dominantnu predstavu u Santa Klari. Uz šest obaranja imao je i 2,5 seka.

(N.N/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije