Ostali sportovi

Deseti dan suđenja Oskaru Pistorijusu: Bio krvav do laktova

Deseti dan suđenja Oskaru Pistorijusu: Bio krvav do laktova
Deseti dan suđenja Oskaru Pistorijusu: Bio krvav do laktova

Nastavljeno je suđenje Oskaru Pistorijusu, koji je optužen da je ubio svoju djevojku Rivu Stinkemp, a atletičaru je prilikom iznošenja dokaza u petak ponovo pozlilo u sudnici, jer nije mogao da gleda svoje slike na kojima mu je krv bila do laktova.

Ovo nije prvi put da je Pistorijusu pozlilo, jer mu je u sudnici već nekoliko dana loše prilikom izlaganja dokaza. U petak je bio 10. dan suđenja poznatom atletičaru. Posljednji u nizu dokaza su fotografije na kojima je predstavljen Pistorijus nakon ubistva u stanju šoka, a krv je bila po njegovim nogama i rukama, dok su grudi bile čiste. Policajci su južnoafričkog paraolimpijca pronašli uplakanog u kući punoj tragova od krvi.

Skumbi van Rensburg, bivši komandir policijske stanice, koja se nalazi blizu kuće optuženog, izjavio je da nije odmah uhapsio Pistorijusa kada je ugledao tijelo Stenkapove, već mu je rekao da ostane u domu i pročitao mu njegova prava.

Geri Nel, javni tužilac, je bio isključiv i ponovo naglasio da je atletičar iz Južne Afrike ubio svoju djevojku nakon duge i glasne rasprave. Pistorijus se brani tvrdnjama da je svoju djevojku ubio slučajno, jer je pomislio da je provalnik. Van Rensburg je takođe rekao da je ugledao pištolj kojim je Stenkampova ubijena, u rukama jednog od svojih saradnika, koji nije nosio rukavice i upitao ga šta radi, dok se ovaj izvinio i navukao rukavice i nastavio sa istragom. On je takođe kazao da je prozor u kupatilu visoko i da niko nije mogao da uđe kroz njega.

Kao što je rečeno, Pistorijus se još jednom jako uzrujao tokom suđenja i veoma često se držao za glavu i klatio se lijevo-desno, a lakše mu je bilo kada mu je porodica došla u sudnicu.

Oskar Pistorijus optužen je da je ubio svoju djevojku 13. februara prošle godine. Tokom 10 dana suđenja izneseno je niz dokaza koji upućuju na činjenicu da je najpoznatiji paraolimpijac kriv za ubistvo. Tokom dosadašnjeg toka suđenja prikazane su i fotografije tijela nesrećne djevojke, a i patolog je opisivao rane koje je Riva Stinkemp zadobila u pucnjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije