Ostali sportovi

Đoković ispred Kimeta i Mesija

Đoković ispred Kimeta i Mesija
Đoković ispred Kimeta i Mesija

Srpski teniser Novak Đoković i Marija Šarapova, teniserka iz Rusije, proglašeni su za najbolje sportiste svijeta za 2014. godinu u 30. izboru Sportske akademije Sjedinjenih Američkih Država.

Nole je u izboru pobijedio Kenijca Denisa Kimeta, koji je u Berlinu postavio svjetski rekord u maratonu (2:02:57 časova), i argentinskog fudbalera Lionela Mesija, koji s uspjehom igra za Barselonu, te postao peti teniser poslije Ivana Lendla, Pita Samprasa, Rodžera Federera i Rafaela Nadala kome je pripala prestižna nagrada.

U saopštenju Akademije naglašeno je da je Đoković osvojio titulu šampiona Vimbldona u istorijskom finalu sa Federerom, u kojem je slavio poslije pet setova, te da je srpskom teniseru to bila druga titula na najprestižnijem teniskom turniru i sedmi grend slem trofej u karijeri. Nole je godinu završio sa sedam titula i na vrhu ATP rang-liste, a proglašen je i najboljim teniserom u izboru Međunarodne teniske federacije.

On je, kao i Šarapova, dominantno odnio pobjedu tokom glasanja od 1. do 24. decembra na zvaničnom sajtu Akademije. Šarapova, druga teniserka svijeta, u 2014. je igrala veoma dobro. Osvojila je četiri titule, a najveći uspjeh je ostvarila na Rolan Garosu u Parizu, gdje je do drugog trofeja došla pobjedom nad Simonom Halep. Drugo mjesto u izboru pripalo je Genzebe Dibabi, atletičarki iz Etiopije, koja je oborila tri svjetska rekorda u 15 dana, a treće američkoj plivačici i svjetskoj rekorderki Keti Ledecki.

Za laureate Novaka Đokovića i Mariju Šarapovu nema mnogo odmora. Uskoro počinju pripreme za novu sezonu. Nole će na teren već 2. januara, kada će igrati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju protiv pobjednika meča Stanislas Vavrinka - Nikolas Almagro. Iz Abu Dabija će otići na ATP turnir u Dohu, a onda će da krene u borbu na Australijen openu. (Agencije)

Srećan Božić

Novak Đoković je čestitao Božić onima koji slave po gregorijanskom kalendaru.

"Dragi naši, svima vama širom sveta koji slavite Božić po gregorijanskom kalendaru želimo srećan ovaj veliki praznik! Novak želi svima mnogo divnih trenutaka, ljubavi, osmeha i ostvarenja svih želja… Srećni praznici!", navedeno je na sajtu srpskog tenisera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije