Ostali sportovi

Dvadeset jedan takmičar, a dvadeset medalja

Dvadeset jedan takmičar, a dvadeset medalja
Dvadeset jedan takmičar, a dvadeset medalja

PRIJEDOR - Tekvondo klub "Ljubija" iz Prijedora na otvorenom kupu Drugi Srpska open 2014. učestvovao je sa 21 takmičarem, a osvojio 20 medalja, rekao je Srni trener ovog kluba Veso Arežina.

"Za razliku od mnogih klubova sa po 50 do 60 takmičara, mi smo sa malom, ali odabranom ekipom, uspjeli napraviti zaista odličan rezultat - pet zlatnih, sedam srebrnih i osam bronzanih medalja, kao u pehar za četvrto mjesto u ekipnom poretku", istakao je Arežina, koji je jesenas primljen u "Kuću slavnih" u Las Vegasu.

On je naglasio da je poseban uspjeh što je među najmlađim takmičarima bilo djece u kategoriji 21 kilogram koja su se po prvi put takmičila i osvojila zlatne medalje.

"Izdvojio bih četvorogodišnjeg Srđana Mandića i petogodišnju Miju Babić koji su fantastično odradili borbe, podigli publiku na noge i zaslužili svoje prve zlatne medalje takmičeći se po prvi put", naveo je Arežina.

On je najavio da se najmlađi takmičari pripremaju za "Čigra open" u Zagrebu 10. i 11. maja.

"To je veoma lijepo takmičenje na koje idu svi mališani. Mi branimo prošlogodišnje prvo mjesto i veliki prelazni pehar", dodao je Arežina.

Na otvorenom tekvondo kupu u Derventi proteklog vikenda nastupila su 342 takmičara iz 26 klubova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije i Italije. 

Veso Arežina 18 godina trener je Tekvondo kluba "LJubija " iz Prijedora koji je dao veliki broj kvalitetnih boraca. Više puta proglašen je sportistom godine u Prijedoru.

Nosilac je priznanja grand master instruktor, najvišeg koje se može dobiti u tekvondo sportu. Njegov klub osvajao je priznanja na takmičenjima širom Evrope, a trenutno broji oko 400 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije