Ostali sportovi

Dvostruka olimpijska šampionka u mauntin bajku doživjela tešku saobraćajku

Dvostruka olimpijska šampionka u mauntin bajku doživjela tešku saobraćajku
Foto: Instagram | Dvostruka olimpijska šampionka u mauntin bajku doživjela tešku saobraćajku

Grozno se završla prethodna godina za dvostruku olimpijsku i jednom svjetsku šampionku u mauntin bajku i bmx-u, Australijanku Kerolin Bušenen (27).

Ona je završila na intenzivnoj njezi sa teškim tjelesnim povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći, ali njeno stanje je, srećom, sada stabilno i nalazi se van životne opasnosti, prenosi "Telegraf.rs".

Bušenen se javila pratiocima po izlasku sa intenzivne njege i obavijestila ih o njenom trenutnom stanju koje je daleko od naivnog: polomila je grudnu kost i nos i doživjela kolaps pluća (pneumotoraks).

"Ne bih mogla da kažem da mi se 2017. završila onako kako sam planirala. Bilo je teško posljednjih nekoliko dana na intenzivnoj njezi nakon saobraćajke. Upravo su me premjestili u apartman i oporavak teče u pozitivnom smjeru. Povrede su... lom grudne kosti, lom nosa i kolaps pluća. Javljam se uskoro sa novim informacijama. Srećna Nova Godina! Predsezona je krenula teže nego inače!", ne napušta humor Kerolin ni u ovim teškim trenucima po nju.

Za pratioce je "okačila" i nešto što i nije baš morala: drenažu krvi iz pluća kroz pazuh. Za nju je to, kaže, sjajan osjećaj.

U svakom slučaju, brz oporavak želimo i povrartak na staze za ovu hrabru djevojku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije