Ostali sportovi

Elčija i Marinkovićeva najbolji sportisti Novog Grada

Elčija i Marinkovićeva najbolji sportisti Novog Grada
Elčija i Marinkovićeva najbolji sportisti Novog Grada

Rukometaš Stefan Elčija i karatistkinja Sanja Marinković proglašeni su za najbolje sportiste Novog Grada u 2016. godini, a za najuspješniji klub izabran je Karate klub Rajko Crnobrnja - Gligo.

Marinković je upravo članica tog kluba, druga je bila Katarina Gašić iz Odbojkaškog kluba Smeč i treća Ivona Krakić iz Ženskog košarkaškog kluba Sloboda.

Elčija, član Srednjoškolca, pobijedio je u Izboru, održanom u utorak naveče, ispred Mirka Kolundžije iz Fudbalskog kluba Slaven Dobrljin, a treći je bio Neven Ivić iz Karate kluba Rajko Crnobrnja - Gligo.

Drugo mjesto u kategoriji klubova pripalo je Ženskom košarkaškom klubu Sloboda, a treće Ženskom fudbalskom klubu Mladost.

Najuspješniji mladi sportista je Savo Abdulaj iz Karate kluba Rajko Crnobrnja - Gligo, a sportistkinja Tea Oljača iz Atletskog kluba Sloboda. Najuspješniji trener je Milan Jovanić iz Karate klub Rajko Cnobrnja -Gligo, a najistaknutiji sportski radnik Zoran Starčević, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Sloboda.

Posebno priznanje za izuzetnu dugogodišnju aktivnost uručeno je Društvu pedagoga fizičke kulture Novi Grad.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je opština odavno prepoznala važnost sporta jer je, to prije svega, preokupacija mladih.

"Svih ovih godina sportski klubovi imju grant u budžetu koji je za 2016. iznosio 236.000 KM. To, naravno, nije dovoljno da riješi sve probleme sporta u Novom Gradu, ali je dovoljno da se mladim ljudima pruži šansa da se aktivno bave sportom. Ako imaju talenta i volje, mogu doći i do reprezentacijskih selekcija", rekao je Drljača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije