Ostali sportovi

Ena Briševac sportista godine u Prijedoru

Ena Briševac sportista godine u Prijedoru
Ena Briševac sportista godine u Prijedoru

PRIJEDOR - Ena Briševac iz Ženskog rukometnog kluba Mira iz Prijedora najbolji je sportista grada Prijedora za 2014.

Povelja, medalja, pehar i novčana nagrada uručeni su Eni Biševac večeras na svečanosti 45. izbora sportiste godine u Pozorištu Prijedor.

Ona je jedan od najuspješnijih golmana u Premijer ligi BiH. Među najzaslužnijim je igračicama Mire u osvajanju titule šampiona Premijer lige BiH i kupova Republike Srpske i BiH. Dugogodišnji je kapiten ekipe, u kojoj je prije 14 godina započela karijeru.

"Volim svoj grad i ovo priznanje mi puno znači, a nagradu posvećujem svojim saigračicama sa kojima treniram dugo godina", rekla je Ena Briševac.

Na rang-listi deset najboljih seniora su i Božidar Vujić, član Atletskog kluba Prijedor, Miljana Antonić iz Stonoteniskog kluba Prijedor, Aleksa Milojica i Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović", Siniša Saničanin iz Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, Andrea Vujanović iz Tekvondo kluba Ljubija, Miloš Karan iz Karate kluba Šodan, Jovica Radaković iz Rukometnog kluba Prijedor Mladen Tomaš, Klub borilačkih sportova Rudar i Nikola Ivković iz Bokserskog kluba Rodić.

Najuspješnija muška ekipa u 2014. je ekipa Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović", a najuspješnija ženska ekipa je ekipa Ženskog rukometnog kluba Mira.

Najuspješniji mladi sportista grada Prijedora u 2014. je Anja Trebovac iz Atletskog kluba Prijedor. Ona je juniorska i pionirska šampionka BiH, član juniorske reprezentacije BiH i učesnica Balkanskog prvenstva.

Plaketa za najuspješnijeg sportskog radnika u 2014. dodijeljena je Elvisu Marčetiću, nekada jednom od najboljih rukometaša, koji je danas među najboljim rukometnim sudijama Prve lige Republike Srpske i Premijer lige BiH.

Najuspješniji sportski trener u 2014. je Velemir Đurić, dugogodišnji trener Karate kluba Šodan.

Nauspješniji sportski novinar u 2014. je Nenad Đerić, dopisnik "Glasa Srpske", "Sportskog žurnala" i više portala.

Dobitnik posebnog priznanja za sveukupan doprinos razvoju sporta u Prijedoru je Radovan Latinović, a posebno priznanje dodijeljena su Teniskom klubu "Dr Mladen Stojanović", sportskom kolektivu koji je ove godine proslavio 100 godina postojanja.

Posebna priznanja za ostvarene rezultate dodijeljena su Fudbalskom klubu Brdo iz Hambarina, Rajki Đukić za promociju rekreativnog trčanja - diciplina maraton i Adnanu Žiliću za ostvarene rezultate u profesionalnom boksu.

Za iskazanu humanost, solidarnost i pomoć stanovnicima poplavljenih naselja u Prijedoru zahvalnica je dodijeljena Rukometnom klubu veterana Škofja Loka iz Slovenije. Riječ je o klubu koji duže od decenije učestvuju na međunarodnom rukometnom turniru u Prijedoru i koji je tokom majske poplave u Prijedoru pružio pomoć u hrani, garderobi, zaštitnoj opremi, građevinskom materijalu i namještaju.

Čestitajući nagrađenim sportistima, gradonačelnik Prijedora Marko Pavić je istakao da ova manifestacija traje 45 godina i da to znači da ovaj grad voli sport i svoje sportiste.

"Svim sportistima, naročito dobitnicima nagrada, čestitam, a grad Prijedor će i dalje podržavati sport i sportiste, jer mlad i zdrav čovjek predstavlja budućnost i našeg grada i Republike Srpske", izjavio je Pavić novinarima nakon ceremonije dodjele nagrada.

Pokrovitelj 45. izbora sportiste godine manifestacije koja ima za cilj afirmaciju i promociju sporta, sportista i njihovih dostignuća, je grad Prijedor, a organizator Informativno-poslovni centar "Kozarski vjesnik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije