Ostali sportovi

Finansije koče put Marka Dušanića u Atinu

Finansije koče put Marka Dušanića u Atinu
Foto: N.N. | Finansije koče put Marka Dušanića u Atinu

Umjesto da razmišljaju samo o potencijalnim konkurentima na takmičenju, u dobojskom Džijudžicu klubu Jedinstvo traže način kako da jedanaestogodišnjem Marku Dušaniću do 20. septembra obezbijede finansijska sredstva za odlazak na Svjetski kup u Atini.

Markov trener Milan Tubić kaže da je ovaj dječak jedan od osmorice članova reprezentacije BiH koja će od 21. do 23. septembra učestvovati na prestižnom takmičenju, ali finansije im zadaju glavobolju.

"Finansije su uvijek problem, tako da se snalazimo - malo klub, malo roditelji, i tako to ide... Ukupni troškovi za Svjetski kup su oko 900 KM. Pokušavamo da nađemo nekog sponzora. Ako neko ima želju da ga sponzoriše, neka nam se javi kod nas u klub", poručio je Tubić.

Do polaska u Grčku Marko vrijedno trenira svaki radni dan, a osim sa drugarima, u klubu ima i posebne, individualne treninge.

"Očekujem da ću osvojiti neku medalju, pripremam se za to da budem prvi pa valjda će biti nešto. Baš je velika konkurencija", iskren je jedanaestogodišnjak.

U pauzi treninga nam je otkrio šta je do sada već osvajao...

"Najdraža medalja mi je ona za drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu u Podgorici 2017. zato što je bilo najveće takmičenje. Učestvovao sam ove godine na državnom takmičenju i tu sam bio prvi", priča Marko te dodaje da ovaj sport trenira sedam godina, a na pitanje zašto ga voli, uz smiješak odgovara: "Zbog takmičenja i zato što se uči samoodbrana".

I pored finansijskih problema, u klubu od njega očekuju dobar rezultat i na predstojećem nadmetanju.

"Ima veliku šansu da osvoji medalju zato što je u svojoj kategoriji najbolji, već je osvajač balkanskih medalja u toj kategoriji, tako da - trebalo bi! Nema nekih novih takmičara koji bi mogli da ga iznenade", navodi Tubić.

Klub Jedinstvo osnovan je 2009. godine, okuplja ukupno 45 članova, koji se redovno takmiče, te još 15 rekreativaca koji se ne nadmeću, ali vježbaju tehnike ove vještine u skromnim uslovima.

"Uslovi su takvi kakvi su. Nisu baš na zadovoljavajućem nivou, fali nam neke opreme s kojom bismo mogli da radimo. Ali snalazimo se i ne propuštamo nijedno takmičenje", istakao je Tubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije