Ostali sportovi

Fjuri: Legalizujte doping

Fjuri: Legalizujte doping
Fjuri: Legalizujte doping

Bokser Tajson Fjuri smatra da je doping veliki problem u njegovom sportu, pa smatra da bi ga možda trebalo legalizovati kako bi postao pošteniji.

Fjuri će u subotu biti izazivač najdominantnijem teškašu današnjice Vladimiru Kličku, u borbi u Dizeldorfu.

"Boks ima veliki problem sa drogama. Možda bi trebalo da postanemo otvoreniji za drugačije stvari. Zašto ne bismo reagovali demokratski i doping učinili legalnim u sportu, tako bi bilo fer za sve", rekao je Fjuri.

Dvadesetsedmogodišnji Britanac je uvjeren da većina sportista koristi doping, ali da samo sebi uništavaju život.

"Nema šanse da 99% ovih sportista što imaju tijelo grčkih bogova ne koriste nešto. Ako neko želi da napuni svoje tijelo drogom, samo sebi skraćuje život, zar ne? To stvara pritisak na srce, jetru, pluća, bubrege. Kupuješ sebi kartu u jednom pravcu za infarkt, pa zbog toga vidimo toliko bodi-bildera i dizača tegova da dožive srčani udar. Srce ne može da izdrži toliki pritisak", ističe Fjuri, koji je neporažen u 24 profesionalne borbe.

On će u subotu pokušati da postane prvak svijeta u teškoj kategoriji, čeka ga čovjek koji je neporažen više od jedne decenije, za koga kaže da se uplašio borbe sa Derikom Čizorom, koga je dva puta izbjegao prije nego što ga je Fjuri pobijedio.

"Bio je zabrinut zbog borbe sa Derekom, koji je u to vrijeme bio neporaženi šampion Komonvelta. Bio je mentalno slab, sjećam se da sam mu prišao i rekao: 'Vlad, ne može me pobijediti, ne brini. Ti si šampion'. Dva puta se povlačio iz borbe, pa sam se na kraju ja tukao s njim i dokazao da me ne može pobijediti. Ako ga je brinuo Čizora, kakav će biti onda protiv Bijesnog? Vjerovatno se trese od straha", rekao je Fjuri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije