Ostali sportovi

Gačanke igraju prvu domaću evropsku utakmicu

Gačanke igraju prvu domaću evropsku utakmicu
Foto: N.N. | Gačanke igraju prvu domaću evropsku utakmicu

Biće to praznik odbojke i sporta u cjelini u našem gradu, poručio je Goran Koprivica, trener u stručnom štabu Ženskog odbojkaškog kluba Gacko, uoči sutrašnje revanš utakmice šesnaestine finala Čelendž kupa protiv Strabag Bratislave.

Iako im je ovo treći nastup u Evropi, u prethodna dva domaće mečeve sa evropskim rivalkama igrale su u Bileći. Podrška ni tada nije izostala, ali želja za nastup na domaćem parketu ulila im je dodatnu snagu da uslove u svojoj dvorani prilagode evropskim standardima.

"Odlučili smo da uslove u Sportskom centru u Gacku dovedemo na potreban minimum. Svi u klubu su se uključili da taj posao obavimo kako treba. Farban je parket, uređene su svlačionice, izvršene opravke na tribinama, hodnicima... Kapacitet je nekih 400 mjesta, ali uz dodatne stolice koje ćemo unijeti vjerujem da ćemo imati podršku i do 500 naših navijača. Biće to zaista praznik odbojke u našem gradu i sigurno značajan sportski događaj", rekao je Koprivica.

Intersovanje za utakmicu, koja počinje večeras u 19 časova, sa Slovakinjama  je veliko. Upravo zbog toga su i štampane ulaznice.

"Ulaznice samo štampali ne zbog zarade, nego zbog malog kapaciteta kako bismo mogli ograničiti ulazak. Ovo je veliki događaj za naš mali grad, a vjerujemo da će ova utakmica biti i dodatni motiv za najavljenu gradnju nove savremene dvorane u Gacku", dodao je Koprivica.

Prva utakmica u Bratislavi okončana je pobjedom domaćih igračica rezultatom 3:0. Gačankama su šanse za prolaz u nastavak takmičenja minimalne, ali to ih neće obeshrabriti.

"Protivnice su izuzetno jake. Imaju veliku prednost, pritom naša najbolja tehničarka Henrijete Koula iz Afrike se nije pojavila na pripremama i dodatno smo oslabljeni. Međutim, ove godine gradimo ambijent i iskustvo za budućnost", kazao je Koprivica i dodao:

"Trenutno je ŽOK Gacko treći na tabeli Premijer lige BiH. Konačan cilj u prvenstvu je minimum drugo mjesto, te finale Kupa BiH. Imamo u planu značajno pojačati ekipu na ljeto, a onda uz iskustvo ovosezonsko i podršku sa tribina napraviti i iskorak u Evropi. Klub smo koji bilježi konstantan napredak i tako će, nadam se, biti i ubuduće."

Bh. boje na međunarodnoj sceni sinoć su trebalo da brane i odbojkašice Bimal Jedinstva, koje su u revanš utakmici šesnaestine finala CEV kupa  trebalo da ugoste italijansku ekipu Busto Arsizio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije