Ostali sportovi

Gačanke za istoriju

Gačanke za istoriju
Gačanke za istoriju

Odbojkašice Gacka ostvarile su najveći uspjeh u istoriji kluba osvojivši titulu pobjednika Kupa BiH.

Izabranice trenera Ivana Maljevića u finalnoj utakmici završnog turnira Kupa BiH igranog u Brčkom bile su bolje od domaćina, šestostrukog osvajača i branioca naslova, ekipe Jedinstvo Bimala rezultatom 3:2.

"Konačno! Više nismo vječiti drugi, sada smo konačno pobjednici. Bila je to velika noć za nas i naš klub. Jedinstvo se ne pobjeđuje svaki dana. Mi već nekoliko godina dolazimo do finala i uvijek smo se dosad morali zadovoljiti srebrom. Kako god smo mi napredovali, isto tako je napredovalo i Jedinstvo. Ove godine bili smo jači i konačno podigli pehar", rekao je juče Maljević.

Prvi set nije obećavao uspjeh s obzirom na to da su njegove izabranice poražene s ubjedljivih 15:25, da bi već u drugom Gačanke uzvratile skoro istom mjerom 25:19. Treći period igre donio je dramu, a više živaca i uspjeha imale su ponovo gošće 28:26. "Brčanske princeze" u četvrtom setu su izjednačile (25:14), ali je peti odlučujući zasluženo pripao ekipi Gacka (15:11).

"Svi na klupi smo veoma emotivno doživjeli svaki poen u ovoj utakmici, ali najvažnije je da su igračice na terenu bile 'hladne glave', vjerovale u sebe i to nam se isplatilo. Imali smo problema u prvom setu. Pravili smo greške, ranije skakali u blok i puno išli u paralelu. Srećom, u nastavku utakmice sve to smo popravili, složili stvari na svoje mjesto i podigli trofej", dodao je Maljević.

Uspjeh upotpunjuje činjenica da ekipu čine isključivo odbojkašice ponikle u ŽOK Gacko. To su: Maja Maljević (kapiten), Ana Gajić, Katarina Popović, Dejana Boljanović, Nataša Slijepčević, Tijana Salatić, Milosava Bjeković, Helena Košutić, Andrijana Divljan, Milena Kovačević, Ana Šojić. Uz trenera Ivana Maljevića, u stručnom štabu još je pomoćnik Goran Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije