Ostali sportovi

Gajić: Pale ima idealne uslove za pripreme

Gajić: Pale ima idealne uslove za pripreme
Foto: Ilustracija | Gajić: Pale ima idealne uslove za pripreme

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić izjavio je danas da Pale pružaju idealne uslove za dio priprema za Evropsko prvenstvo muške seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije.

On je dodao da je delegacija Srbije tokom boravka na Palama za vrijeme Balkanskog odbojkaškog prvenstva za djevojke utvrdila da je dvorana "Peki" idealna za pripreme muške seniorske reprezentacije.

Gajić je na konferenciji za novinare na Palama naveo da su na osnovu toga šta pruža dvorana "Peki" došli na ideju da se tu obavi dio priprema, dodajući da je ovo samo prvi korak i da će biti još ovakvih akcija.

"Boravak reprezentacije je u okviru jedne šire ideje. Sa predsjednikom odbojkaških saveza BiH i Republike Srpske Milutinom Popovićem pravim određene planove koji nisu vezani samo za ovu godinu, nego i za duži višegodišnji period koji se odnosi na to da odbojku što više približimo ljudima u Srpskoj i BiH", dodao je Gajić.

Popović je rekao da je čast i zadovoljstvo ugostiti mušku seniorsku reprezentaciju Srbije, te da o tako velikom događaju ranije nisu ni razmišljali.

On je izrazio uvjerenje da će prisustvo ovakve reprezentacije u okviru priprema za Evropsko prvenstvo biti snažan posticaj za razvoj odbojke na ovim prostorima.

"Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije naznačio je zajedničke planove za buduće vrijeme iza kojih stoje konkretni dogovori, tako da će realizacija krenuti već tokom naredne jeseni", dodao je Popović.

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da je, zahvaljujući predsjedniku Odbojkaškog saveza Srbije, došao na Pale, jer nije znao da postoji ovakva dvorana sa idealnim uslovima.

Grbić je naglasio da se osjećaju kao kod kuće i da će ovaj prvi dio priprema proći u najboljem redu.

Kapiten reprezentacije Dragan Stanković rekao je da su prvi put na teritoriji Republike Srpske.

"Zadovoljni smo uslovima, počev od smještaja, hotela, ljudi koji srećemo na ulici, koji nam pomažu u sali i van nje", naveo je Stanković i izrazio nadu da će ovo biti "početak jedne lijepe priče".

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je Gajiću što je inicirao ovaj događaj i izrazio zadovoljstvo što su stvoreni uslovi da ova opština bude njihov domaćin.

"Želimo da ove pripreme rezultiraju medaljom i tada bi naša sreća bila potpuna, onda bi mogli reći da smo dio tima koji je Srbiji donio medalju", istakao je Jugović.

Jugović je naglasio da je opština u svakom trenutku na raspolaganju gostima, da obezbijedi sve što im je potrebno, te dodao da će stanovnici Pala imati priliku da pogledaju trening ovih odbojkaša.

Gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo dolaskom reprezentacije Srbije, kao i činjenicom da je ovo područje u proteklih mjesec dana dva puta posjetila delegacija Srbije.

On je podsjetio da je Grad Istočno Sarajevo počeo gradnju sportske dvorane, a opština Pale završila projekat, da je gradnja dugo trajala, ali da je to bilo iz opravdanih razloga, da bi se napravio ovako reprezentativan objekat.

Domaćin ovih priprema je Ženski odbojkaški klub "Jahorina" Pale u koordinaciji sa odbojkaškim savezima Republike Srpske i BiH.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je 23. jula na Pale, gdje obavlja prvi dio priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje će početi 24. avgusta.

Selektor Grbić je na pripreme pozvao 18 igrača, koji dva puta dnevno treniraju u Sportskoj dvorani "Peki".

Od dosadašnjih 29 šampionata Evrope, odbojkaši Srbije su učestvovali na 25 i osvojili 10 medalja i to dvije zlatne, jednu srebrnu i sedam bronzanih.

Od kada se Srbija osamostalila 2006. godine, na evropskim prvenstvima osvojene su jedna zlatna i dvije bronzane medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije