Ostali sportovi

Gajić: Uzele smo što nam pripada

Gajić: Uzele smo što nam pripada
Foto: N.N. | Gajić: Uzele smo što nam pripada

Odbojkašice Bimal Jedinstva 11. put u klupskoj istoriji osvojile su Kup Bosne i Hercegovine i samo potvrdile da su najuspješniji i najtrofejniji sportski koletiv u BiH.

Brčanke, koje u svojim vitrinama imaju i 12 titula prvaka BiH, su na završnom turniru u Banjaluci očekivano pokazale najviše, prvo su u polufinalu savladale Slobodu (3:0), a zatim u finalu i ekipu Kule iz Gradačca takođe maksimalnim rezultatom (25:23, 25:19 i 25:10). Finale je ponudilo kvalitetnu odbojku, posebno u prvom setu u kojem su odbojkašice iz Gradačca, koje su nakon dramatične pobjede nad Banjaluka Volejom u polufinalu (3:2) samim plasmanom u finale ostvarile veliki uspjeh, pružile žestok otpor favorizovanim protivnicima. Ipak, kako je meč odmicao, izabranice Smaila Pezerovića su pokazale zašto su i dalje bez premca na bh. odbojkaškoj sceni.

"Iza nas je predivan vikend u Banjaluci i sjajno organizovan turnir od strane Banjaluka Voleja. Uspjele smo opravdati ulogu favorita, što i nije uvijek tako lako. Ekipe protiv nas uglavnom imaju dodatni motiv i idu na sve ili nista, ali smo u obje utakmice ušle maksimalno koncentrisano i s jasnim ciljem i samim tim ishod je bio pozitivan. Uzele smo ono što nam i pripada", kaže jedna od predvodnica "brčanskih princeza", 25-godišnja Gačanka Ana Gajić.

Ovo je za višestruke osvajačice duple krune bio drugi trofej ove sezone, nakon što su osvojile Kup Republike Srpske, a do kraja sezone očekuju "tripletu", odnosno da odbrane naslov i u Premijer ligi BiH. Najbolji sportista Republike Srpske za 2017. godinu naglašava da vremena za slavlje nema, jer ih već za vikend očekuje izazovi u domaćem prvenstvu.

"Nakon slavlja i kratkog predaha, okrećemo se plej-ofu i prvoj utakmici protiv ekipe Goražda. Vrijedno treniramo i radimo, u dobroj smo formi i nadam se da će tako ostati i do kraja prvenstva. Moram se pohvaliti i dobrom atmosferom u ekipi, sto je takođe jedan od bitnih činilaca koji nas, pored prethodno navedenog, vodi ka duploj kruni", ističe Gajićeva, koja uspješno privodi studije kraju i koja je potvrdila da će i naredne sezone braniti boje Bimal Jedinstva.

Inače, za najbolju igračicu finalnog turnira proglašena je korektorka Bimal Jedinstva Nataša Slijepčević. Finalistima su na kraju uručene medalje, a pehar pobjedničkoj ekipi, koja je znala proslaviti novi trofej, uručio je predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije