Ostali sportovi

Gajić: Želim da selekcija Srbije igra u RS

Gajić: Želim da selekcija Srbije igra u RS
Gajić: Želim da selekcija Srbije igra u RS

U Banjaluci smo gledali vaterpoliste, košarkaše i košarkašice Srbije, dolazili su i teniseri Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević..., a Republika Srpska bi mogla da ugosti i odbojkaše i odbojkašice Srbije. To je želja Zorana Gajića, novoizabranog predsjednika Odbojkaškog saveza Srbije.

"Jedan od mojih ciljeva je saradnja s Odbojkaškim savezom Republike Srpske, koja bi se odnosila na stručna usavršavanja, ali i jedna od mojih želja je da naše selekcije odrade dio priprema u RS i da odigraju neke utakmice. Rano je govoriti kada bi se to moglo realizovati, ali želja postoji i radićemo na tome da je ispunimo. Takođe, želimo i saradnju sa OS BiH", rekao je Gajić u razgovoru za "Nezavisne".

NN: Koji su prvi zadaci na kojima ćete raditi kao predsjednik?

Gajić: Prvo treba obaviti primopredaju dužnosti. Želimo da zadržimo ono što je dobro, a to su rad i organizacija kod nacionalnih selekcija i želimo još da poboljšamo rezultate. Radićemo na transferu znanja prema klubovima i regionima, pomoći im u stručnoj organizaciji i u podizanju kvaliteta kod lokalnih samouprava. Takođe, želim da formiram istraživačko-naučni tim koji će pomoći srpskoj odbojci i koji će se baviti stručnom pomoći selekcijama, klubovima...

NN: Šta je još dobro kada je riječ o odbojci u Srbiji?

Gajić: Dobri su rezultati reprezentacija. Dosta je dobro organizovana Kancelarija Saveza, zaista dobro funkcioniše, postoje divni ljudi koji rade na napretku odbojke.

NN: Gdje vidite najveće probleme?

Gajić: Otuđenost Kancelarije od unutrašnjosti i "malih" klubova je veliki problem i treba raditi na tome da se to promeni.

NN: Izbori za predsjednika su bili burni... Šta mislite da Vam protivkandidat Vladimir Grbić najviše zamjera?

Gajić: Ne razmišljam o tome, a ja njemu ne zameram ništa. Svi možemo da radimo zajedno. Videli ste da je cela ekipa uz mene, i Grbiću je tu mesto. Kad god hoće može da dođe, vrata su mu otvorena.

NN: Neki su Vam zamjerili što imate ugovor sa klubom Rabita Baku iz Azerbejdžana, a kandidovali ste se za predsjednika. Koliko će taj angažman uticati na rad u Savezu?

Gajić: Ne može da utiče. Znate i sami kakva je sezona u odbojci, šest meseci nemam šta da radim u Beogradu, a uz to klub me maksimalno podržava i mogu svake nedelje da budem u Srbiji. Ni neki moji prethodnici nisu bili više od mene u Beogradu, ja ću biti bar dan duže od njih. Takođe, savremena sredstva komunikacije su takva da sa Severnog pola možete da vodite poslove bilo gde i taj argument protivničke strane da ne mogu da vodim i klub i Savez je veoma slab.

Trofejni stručnjak

Zoran Gajić je poznato ime u svijetu odbojke. Kao trener je vodio Mladost Omoljicu, Vojvodinu, Aris, Olimpijakos, AEK, Arčelik, Odincovi, Ural, te ženski tim Rabita Baku, koji i sada trenera. Bio je selektor Jugoslavije, Irana i Rusije, a među brojnim uspjesima su mu olimpijsko zlato sa Srbijom 2000, bronza sa Igara 1996, srebro sa Svjetskog prvenstva 1998. te četiri odličja s evropskih prvenstava (zlato, srebro i dvije bronze). Sa Jugoslavijom je osvojio bronzu u Svjetskoj ligi 2002, a četiri godine kasnije sa Rusijom, sa kojom je 2005. bio vicešampion Evrope. Takođe, s ekipom Rabita Baku je osvojio titulu svjetskog klupskog prvaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije