Ostali sportovi

Gary Hunt i Adriana Jimenez pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Gary Hunt i Adriana Jimenez pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru
Foto: N.N. | Gary Hunt i Adriana Jimenez pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon vratolomnih skokova sa Starog mosta u Neretvu danas su Britanac Gary Hunti Meksikanka Adriana Jimenez (MEX), javlja Anadolija.

Akrobatskim skokovima sa Starog mosta s visine od 27 metara među 14 muškaraca šampionsku titulu u Mostaru po drugi put je osvojio Britanac Gary Hunti, a drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Michael Navratil dok se za treće mjesto izborio Catalin Preda (ROU).

U tijesnoj utrci među 7 najboljih skakačica svijeta titulu najbolje spektakularnim skokom od 21 metra sa Starog mosta osvojila je Adriana Jimenez (MEX), a drugo mjesto Rhiannan Iffland (AUS) dok se za treće mjesto izborila Jessica Macaulay (UK).

Ovogodišnje prvenstvo je deseto jubilarno po redu i najveće dosad, a najbolji svjetski skakači skokovima s UNESCO-ovog spomenika odredili su svoj put do posljednjeg natjecanja za šampionsku titulu svijeta u Polignano a Mare na jugu Italije 23. septembra ove godine.

Spektakl u finalnom takmičenja najboljih svjetskih skakača na Starom mostu, koji Mostar i BiH stavlja u centar svjetske javnosti, počelo je u 12 sati, a pratilo ga je uživo na hiljade ljudi, te putem medija veći auditorij.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije