Ostali sportovi

"Glas Srpske" izabrao deset najboljih sportista RS: Ana Gajić prva u 2017.

"Glas Srpske" izabrao deset najboljih sportista RS: Ana Gajić prva u 2017.
Foto: N.N. | "Glas Srpske" izabrao deset najboljih sportista RS: Ana Gajić prva u 2017.

Ana Gajić, odbojkašica Bimal Jedinstva, najbolja je sportistkinja Republike Srpske u 2017. u izboru "Glasa Srpske", koji je 63. put organizovao manifestaciju Izbor deset najboljih sportista.

Gajićeva je nagradu zaslužila odličnim igrama u dresu višestrukog uzastopnog osvajača svih trofeja na domaćoj sceni, a ove sezone je osjetila atmosferu Lige šampiona.

"Nisam očekivala ovakvo priznanje, a bila sam počastvovana i nominacijom za ovu nagradu. Potrudiću se da opravdam zvanje najboljeg sportiste, što je velika obaveza. Željela bih da zahvalim klubu i porodici, jer bez njih ovo ništa ne bi bilo moguće", rekla je Gajićeva, koja je rođena u Gacku 1994.

Drugo mjesto po izboru stručnog žirija, na čijem čelu je bio proslavljeni košarkaš Nenad Krstić, pripalo je plivaču Nikoli Bjelajacu, koji zbog učešća na Evropskom prvenstvu u Kopenhagenu nije mogao da prisustvuje manifestaciji. Treće mjesto zauzeo je biatlonac Mladen Plakalović, učesnik Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru i Sočiju, a naredne godine u  februaru očekuje ga nastup i na Igrama u Pjongčangu. Među 10 najboljih sportista RS redom su kajakaš Darko Savić, atletičarka Mladena Petrušić, rukometaš Đorđe Ćelić, vaterpolista Srđan Stevandić, džudista Borislav Bogdanić, stonoteniserka Sanja Milojica i bokser Dašo Simeunović.

Dodijeljene su i nagrade u još deset kategorija, a prvi put je izabran i najbolji sportista iz RS koji klupsku ili reprezentativnu karijeru gradi pod zastavom druge zemlje. Ova nagrada je otišla u ruke svjetskog prvaka u džudou Nemanje Majdova, koji je osvojio svjetsko zlato u Budimpešti u dresu Srbije. Slavio je ispred odbojkašica Srbije koje su osvojile evropsko zlato Tijane Bošković i Brankice Mihajlović, te srebrnog košarkaša "orlova" Ognjena Kuzmića.

Za najboljeg trenera proglašen je šef stručnog štaba FK Krupa Slobodan Starčević, dok su titulu ambasadora sporta ponijeli vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i košarkaški trener Zoran Mikeš, koji trenira rumunsku Sepsi Sfantu.

Plaketa za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veza RS i Srbije otišla je u ruke predsjedniku žirija Nenadu Krstiću, a zbog odlične saradnje zaslužili su je i odbojkaški savezi Srbije i RS, te resorna ministarstva za sport RS i Srbije. Milan Jejinić i Slavko Koprivica, dugogodišnji sportski radnici u plivanju i atletici, dobili su plakete za doprinos i razvoj sporta, dok je plaketa za sportski događaj godine pripala Vaterpolo klubu Banjaluka, koji je ove godine organizovao kvalifikacioni turnir Lige šampiona.

Najbolji sportista u konkurenciji invalidnih lica je član KKI Vrbas Dragan Sikima, dok je povelja za izuzetan poduhvat godine otišla u ruke skiinstruktora Igora Božića, koji je slijepe heroine Tanju Latinović i Natašu Arsenović naučio da skijaju.

Plaketa posthumno

Plaketa "Glasa" posthumno dodijeljena je porodici teniskog vizionara Milana  Miše Radakovića, čovjeka koji je preminuo u februaru ove godine, a koji je bio sinonim za banjalučki teniski čelendžer. Dodijeljeno je i priznanje "Zlatno pero  Limun Papić" za najboljeg sportskog novinara, koje je otišlo u ruke urednika sportske redakcije ATVa Andreja Kneževića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije