Ostali sportovi

Goran Delić: Nisam potrošen

Goran Delić: Nisam potrošen
Goran Delić: Nisam potrošen

Kontinuitet dobrih borbi i predanog rada me održao u ringu sve ove godine, nisam potrošen bokser i često sparingujem mnogim svjetskim šampionima, rekao je banjalučki bokser Goran Delić (42), koji je u profesionalnoj karijeri ostvario 29 pobjeda uz jedan poraz.

Očekuje ga učešće na manifestaciji "Spartan Fight Night" 8. decembra u Banjaluci. Kaže da je trebalo da ide u Ukrajinu da bude sparing partner Oleksandru Usiku, šampionu sa Olimpijskih igara iz Londona 2012, ali da je to zbog učešća na ovom događaju odbio.

"Posljednji meč boksovao sam 7. novembra u Minhenu, a nakon toga sam se okrenuo pripremama za 'Spartan Fight Night'. Planove mi je malo poremetila viroza, ali sada sam već u dobroj formi i, kako se meč bliži, sve sam spremniji. Protivnik će mi biti Petar Mrvalj iz Hrvatske", kazao je Delić.

Delić živi u Banjaluci, ali često zbog obaveza putuje u Njemačku, gdje kaže da ima idealne uslove. Smatra da se uspjeh mnogo više cijeni u inostranstvu nego na ovim prostorima.

"Potpuno je drugačiji pristup kod nas i u Njemačkoj, kod njih je drugačija sportska kultura, to se mnogo cijeni, dok je kod nas sve to dosta srozano i potcijenjeno. Prije tri godine u Groznom sam imao meč na kojem je bilo 30.000 ljudi. Prenosile su ga 134 zemlje, a ovdje je to prošlo nezapaženo. Bio sam sparing partner i u kontaktu sam sa velikim imenima iz svijeta boksa poput Dejvida Heja, Ivandera Holifilda, Ruslana Čagaeva. Ko to želi i hoće da čuje, čuće", kaže Delić i dodaje da je bio blizu da završi karijeru:

"Da moj promoter Aleksandar Petković nije potpisao ugovor sa Sky televizijom za prenos mojih i mečeva još osam boksera, možda bih završio karijeru, jer je u boksu sve manje novca. Zarade su do prije nekoliko godina bile oko 40.000 do 45.000 evra po meču, a danas je to oko 10.000 evra. Sljedeće godine bi trebalo da imam borbu za neku jaku internacionalnu titu. Svakako da očekujem neku finansijsku satisfakciju za egzistenciju."

Slavija ima potencijal

Bokserski klub Slavija dogovorio je učešće u regionalnoj ligi, a Delić se nada da će se klub vratiti na stare staze slave.

"Kao bivši kapiten, nadam se da će Slavija ponovo da bilježi velike rezultate, mislim da imaju dobrih boraca i veliki potencijal. Svakako da će im trebati podrške u novcu i sponzorima za učešće u takmičenju, potrebni su jaki treninzi i režimi ishrane za bavljenje ovim sportom, a bez novca se to ne može ostvariti. Na ovim prostorima ima mnogo talenata, ali finansije su glavni problem", smatra Delić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije