Ostali sportovi

Goran Hadžić: One znaju da vrijede

Goran Hadžić: One znaju da vrijede
Goran Hadžić: One znaju da vrijede

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH prvi od dva kvalifikaciona turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji 2015. okončala je s tri poraza, ali je selektor Goran Hadžić ipak zadovoljan igrom.

S obzirom na ogromne probleme izazvane katastrofalnim poplavama u našoj zemlji turnir je igran u Austriji, a porazi od Rumunije (1:3), Slovačke (0:3) i Austrije (2:3) nisu toliko strašni, jer je prethodnih godina naša selekcija mogla samo sanjati da igra s takvim rivalima, i to za odlazak na EP. Zbog poplava bh. odbojkašice nisu uspjele obaviti pripreme pred odlazak u Austriju.

"Vidljiv je izvanredan napredak u našoj igri, a djevojke su postale svjesne da vrijede i da mogu igrati odličnu odbojku. Bez obzira na tri poraza, ono što smo pokazali, i to bez treninga, bilo je sjajno. Sve smo iznenadili i oduševili na turniru u Austriji. Posebno domaću selekciju i prvog favorita naše grupe Rumuniju. To je bio prvi meč i odigrali smo ga na svježinu. Malo je nedostajalo da povedemo 2:1, ali su nas sasjekle neke sudijske odluke. Kasnije nam je nedostajalo snage da ih dodatno namučimo. Djevojke su dale i više od svojih mogućnosti u ovom trenutku. Nije im bilo lako. Nisu trenirale sedam dana, a mislima i dušom su bile uz svoje najbliže i domove koji su im poplavljeni. Međutim, odigrale su daleko bolje nego što sam očekivao i mnogo više u odnosu na trenažni proces koji nisu imale", priča selektor Hadžić.

Drugi turnir Grupe F biće igran od 30. maja do 1. juna u Rumuniji. U prvom susretu u petak sastaće se s Austrijom, a potom slijede ogledi protiv Rumunije i Slovačke. Tamo bi situacija trebalo da bude znatno drugačija. I dalje neće biti povrijeđenih Dijane Vasić i Aleksandre Vidović, ali će obaviti mini-pripreme u Brčkom.

"Po povratku iz Beča imali smo samo jedan slobodan dan u subotu, a od nedjelje smo počeli s pripremama za turnir u Rumuniji. Pomjerili smo neke granice što se tiče naše ženske reprezentacije. Stigli smo u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tu smo uspjeli da se nosimo sa selekcijama poput Rumunije, koja je stalni učesnik velikih takmičenja. Vrijeme u Brčkom ćemo iskoristiti kako bismo se što bolje pripremili i još bolje odigrali nego u Beču. Očekujem da savladamo Austriju, od koje smo bolja reprezentacija. I one su toga svjesne, jer su nas dobile 3:2 samo zahvaljujući našem umoru i domaćinskom suđenju. I protiv ostala dva rivala se nećemo predati, naprotiv pokušaćemo iznenaditi", zaključio je Hadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije