Ostali sportovi

Grbić: Bićemo još bolji na EP

Grbić: Bićemo još bolji na EP
Grbić: Bićemo još bolji na EP

Selektor odbojkaša Nikola Grbić ocijenio je da je srebro u Svjetskoj ligi veliki uspjeh.

"Orlovi" su proteklog vikenda u finalu elitnog takmičenja poraženi od Francuske (0:3), a Grbiću je to peto srebro u elitnom takmičenju, prvo kao selektora.

"Zamolio sam igrače: 'Kad ja već nisam osvojio zlato kao igrač, osvojite ga vi za mene'. Ali, biće šesta sreća", rekao je Grbić.

Iako je u finalu propuštena šansa za osvajanje prvog zlata u istoriji, legendarni tehničar je istakao da svi treba da budu svjesni koliki je uspjeh osvojiti srebro u tako jakoj konkurenciji.

"Da nas je neko pitao pred polazak u Brazil da li hoćemo da igramo finale i uzmemo srebrnu medalju u konkurenciji Brazila, Poljske, Amerike, Francuske i Italije, mislim da bismo svi redom potpisali. U tom smislu ne bih da to zaboravimo. Sada je najjači utisak poslednji, jer smo izgubili od Francuske, a način na koji smo izgubili je to što mene boli. Ali, kada se preslišamo koliko smo radili u poslednja dva meseca, koliko smo se trudili i novina uveli i koliko su svi dali sebe od prvog do poslednjeg, ne samo igrači, treba da smo zadovoljni. Ovo je odličan početak, ali se nadam da ćemo ispraviti stvari koje mogu da se isprave, da još konsolidujemo svoju igru i siguran sam da ćemo Evropskom prvenstvu biti još bolji", istakao je Grbić.

On je s reprezentacijom počeo da radi prije nešto više od dva mjeseca i rezultati su već vidljivi.

"Ova vrsta takmičenja je takva da se mnogo putuje, a malo trenira. Mi jesmo zajedno dva meseca, ali kada se sve stavi na papir koliko smo realno trenirali, to je minimum jedan sat manje nego što bi trebalo. I tu zaista govorim o minimumu jer je mnogo putovanja koja vas umore, a vi ne trenirate. Sada kada budemo imali period kada ćemo više trenirati, a manje putovati, nadam se da će to podići nivo naše igre. I ostali će podići formu. Ali, nadam se da će naše podizanje forme biti dovoljno da se opet nađemo u polufinalu Evropskog prvenstva", naglasio je Grbić.

Naredni izazovi odbojkaše čekaju u oktobru, kada je na programu Evropsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj. Na pitanje o očekivanjima, Grbić je rekao:

"Sada se očekuje finale Evropskog prvenstva, a mi opet treba da igramo s nekim Francuzima ili Italijanima četvrtfinale. Ne bih da idem dalje koliko će biti teško. Rusi su promenili trenera, doći će u punom sastavu, tako da treba da se spremimo da će nam biti teže nego u Svetskoj ligi. Ovo jeste bio težak turnir, međutim, očekujem još teže Evropsko prvenstvo".

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije