Ostali sportovi

Heju bitka za Britaniju

Heju bitka za Britaniju
Heju bitka za Britaniju

Dugo najavljivana kao spektakularna borba između Dejvida Heja i Dereka Čisore pretvorila se u relativno kratak šou. Heju je trebalo samo pet rundi da, na brutalan način, savlada sunarodnika i tako mu nanese prvi poraz nokautom u karijeri.

Hej, kojeg je upravo Čisora vratio iz penzije poslije "čarki" u Minhenu, pokazao je od samog starta da je superioran u svakom segmentu. Već od prvog zvona pokazao je da žarko želi pobjedu, iako u prvoj rundi nije zadao previše značajnih udaraca. Već u sljedećem dijelu meča Čisorina taktika je brzo pala u vodu, dok je Hej krenuo s moćnim udarcima.

Period između druge i treće runde obojica su iskoristila da dobace nekoliko riječi protivniku. Čisora je bolje krenuo u treći dio obračuna, ali njegova ofanziva nije dugo trajala. Kombinacija Hejovih krošea potpuno je dotukla Čisoru, koji se ubrzo našao među konopcima, ali i još jednom pokušao da se vrati u borbu. Na nekoliko sekundi do kraja primio je još jednu seriju udaraca i povratka nije bilo.

Definitivno bolji borac slavio je trijumf pred 30.000 gledalaca u Londonu u "Apton parku", a pobjednik je najavio da čeka obračun s Vitalijem Kličkom.

"Poslao sam zastrašujuću poruku Vitaliju Kličku i, da budem iskren, možda neće htjeti da se bori sa mnom pošto je vidio ovu predstavu. Neću donositi ishitrene odluke sada, ali ne krijem da bih želio da vratim titulu šampiona svijeta u svoje vlasništvo. Uvjeren sam da ću pobijediti Vitalija", izjavio je Hej.

Čisora nijednom dosad u profesionalnoj karijeri, a boksovao je 18 mečeva, nije bio na podu. Nije mu se to dogodilo ni protiv Vitalija Klička u Minhenu 18. februara ove godine. Nakon te borbe Čisora i Hej sukobili su se na pres-konferenciji, a cijela "sapunica" teškim prijetnjama i uskraćenim licencama (Čisora je u "Apton parku" boksovao bez dozvole) završila je londonskom pobjedom Heja u, kako su je promoteri nazvali, "bici za Britaniju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije