Ostali sportovi

Husiću bronza s EP na Kipru

Husiću bronza s EP na Kipru
Foto: N.N. | Husiću bronza s EP na Kipru

Juniorski tekvondo reprezentativac BiH Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje je od 2. do 5. novembra održano na Kipru.

Bh. tim činilo je 11 sportista (Matej Orlović, David Bašić, Patrik Bogeljić, Amar Hujić, Nedžad Husić, Eldar Velić, Ajna Makaš, Ružica Crnogorac, Amina Abdibegović, Dora Marušić i Adna Borić), a najbolji rezultat ostvario je Husić u kategoriji do 63 kg.

Na putu do medalje redom je pobjeđivao protivnike iz Turske, Rumunije i Finske, dok je u polufinalu zaustavljen od predstavnika Rusije.

"Bronza sa juniorskog EP je rezultat za BiH. Nakon svih problema koje smo imali u Tekvondo savezu konačno su došli bolji dani za ovaj sport. Poslije zlatne medalje s Europskog kadetskog prvenstva naše Katarine Kraišnik došla je i nova medalja s velikog takmičenja, te slobodno možemo reći da je tekvondo u BiH na dobrom putu da postane jedan od najuspješnijih sportova. Želimo čestitati našem Nedžadu, kao i njegovim trenerima na vrhunskom rezultatu koji su ostvarili jer znamo koliko je bilo teško doći do ovog rezultata. Nadamo se da će naša ministarstva, kao i ljudi zaduženi za sport u zemlji prepoznati ovaj rezultat, te pomoći našim natjecateljima da i u budućnosti ostvaruju ovako velike rezultate", poručili su iz Tekvondo saveza Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije