Ostali sportovi

KKK "Vrbas M:tel" domaćin Svjetskog kupa

KKK "Vrbas M:tel" domaćin Svjetskog kupa
Foto: N.N. | Kajak kanu klub "Vrbas M:tel" CF Svjetskog kupa

Kajak kanu klub "Vrbas M:tel", 9. i 10. juna, domaćin je ICF Svjetskog kupa.

Na dvije trke, koje će da se voze na stazi u kanjonu Tijeso nastupiće više od 165 takmičara i 20 zemalja.

Prvog dana takmičenja, 9. juna, voziće se trka u disciplini klasik (spust), a drugog dana takmičenja voziće se trka u disciplini sprint. Start obje trke je u 10 časova.

Kajak kanu klub "Vrbas" sa zadvoljstvom može da kaže da je i ove godine domaćin jednog prestižnog takmičenja pod okriljem ICF-a. Vodeći ljudi ove organizacije, prepoznali su rad Kajak kanu kluba "Vrbas" koji je proteklih godina Banjaluku vratio na kajakašku mapu planete.

Staza u kanjonu Tijesno, jedna je od omiljenih, među najboljim kajakašima svijeta koji ce, ponovo, demonstrirati svoju vještinu niz rijeku Vrbas.

Za Kajak kanu klub "Vrbas", organizacija Svjetskog kupa je još jedna nagrada za uloženi rad i trud proteklih godina, ali i nagrada za dobre rezultate naših takmicara.

Dan uoči prve trke, predstavnicima svih timova obratili su se Zoran Talić, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, Dragan Banjac, načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Gradu Banjaluka i Jelena Maksimović iz kompanije "M:tel".

U Kajak kanu klubu "Vrbas" vjeruju da ce biti dostojni domacini i da ce se o Banjaluci i rijeci Vrbas ponovo pričati o superlativima nakon trka Svjetskog kupa.

Kajak kanu klub "Vrbas" već nekoliko godina uspješno je položio sve testove kada je u pitanju organizacija ovako velikih takmičenja. Vjerujem, da i ove godine nece biti nikakvih problema i da ce svi naši gosti biti veoma zadovoljni. Rijeka Vrbas je jedna od omiljenih destinacija brojnih takmičara koji ce nastupiti na Svjetskom kupu, tako da se i oni raduju što su ponovo u Banjaluci" , izjavio je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba "Vrbas".

Čast domaćina tokom trka Svjetskog kupa, braniće nekoliko članova "Vrbasa", a najviše se očekuje od Darka Savića.

"U dobroj sam formi. Imao sam mali peh na Svjetskom prvenstvu, tako da je ovo sad prava prilika za 'popravni ispit'. Vjerujem da mogu da dodjem do medalje. Konkurencija je zaista jaka, maltene svi oni koji su bili na Svjetskom prvenstvu dolaze u Banjaluku, tako da je ovo u neku ruku "kajakaški mundijal u malom". Što se mene tiče spreman i očekujem dobru trku",  poručio je kajakaš "Vrbasa", Darko Savić.

Finalne trke Svjetskog kupa vozice se u Celju, 16. i 17.juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije