Ostali sportovi

Karate klubu "Šodan" prvo mjesto na turniru

Karate klubu "Šodan" prvo mjesto na turniru
Karate klubu "Šodan" prvo mjesto na turniru

NOVI GRAD - Takmičarima Karate kluba "Šodan" Prijedor sa osvojenih 57 bodova pripalo je prvo mjesto na 9. Memorijalnom karate turniru "Rajko i Mladen Crnobrnja", održanom u Novom Gradu.

Drugo mjesto sa 50 bodova pripalo je Karate klubu "Vazar" iz Kozarske Dubice, a treće sa 44 boda Karate klubu "Tigar" iz Teslića.

Najviše medalja (87) osvojili su takmičari Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo", ali su prvo mjesto prepustili kao domaćini.

Najuspješniji takmičar turnira je Ognjen Blagojević iz Karate kluba "Ipon" Prijedor sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom, a najuspješnija takmičarka Valentina Jović iz Karate kluba "Tigar" Teslić sa tri zlatne i dvije bronzane medalje.

Turnir u Novom Gradu se održava u znak sjećanja na Rajka Crnobrnju Gligu, trenera, i Mladena Crnobrnju, člana kluba, stradale u napadu Hrvatske vojske u septembru 1995. godine.

Ovogodišnji turnir je i u znaku 40 godina postojanja i rada kluba, pa je tim povodom turnir otvorio jedan od osnivača kluba Dušan Gašić.

U sportskoj dvorani u Novom Gradu takmičilo se 420 karatista iz 17 klubova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije