Ostali sportovi

"Kastra open" okupio karatiste iz pet država: "Regeneracija" najuspješnija

"Kastra open" okupio karatiste iz pet država: "Regeneracija" najuspješnija
Foto: Ilustracija | "Kastra open" okupio karatiste iz pet država: "Regeneracija" najuspješnija

Karatisti Regeneracije iz Velike Kladuše bili su najuspješniji na drugom "Kastra openu", koji je u nedjelju održan u Banjaluci u organizaciji Kluba borilačkih sportova Kastra.

Iza Regeneracije, čiji su takmičari osvojili 109 bodova (22 zlatne, 14 srebrnih i 15 bronzanih) u generalnom plasmanu bili su Budo iz Cazina (83 boda, 11-14-22) i banjalučki Sinđelić (78, 8-14-26), Sarajevo ZOI 84 (47, 7-6-14), te Kastra (43, 5-5-18).

Za najbolje takmičare turnira proglašeni su Amar Bajramović iz Buda i Iman Šuman iz kluba Sarajevo ZOI 84. Bajramović je i najbolji senior, dok je najbolja seniorka Selma Smlatić iz Regeneracije.

"Veoma sam zadovoljan, ovo mi je najbolje takmičenje u karijeri. U Banjaluci sam u veoma jakoj konkurenciji uspio da osvojim pet zlatnih medalja: ekipno u katama u konkurenciji juniora i seniora, te u borbama seniori open, seniori +84 kg, seniori -84 kg", rekao je šesnaestogodišnji Bajramović, koji karate trenira šest godina.

Dvanaestogodišnja Iman Šuman bogatija je za pet zlatnih medalja i jednu bronzanu.

"'Kastra open' je bilo malo teže takmičenje nego ona na kojima inače nastupam. Prva sam bila u katama pojedinačno do 12 godina, ekipno u katama u konkurenciji 12-13 godina, ekipno u konkurenciji kadetkinja, zlatne medalje sam osvojila i u borbama do 12 godina (-50 kg) i ekipno u borbama 12-13 godina, dok sam treća bila u borbama ekipno u konkurenciji kadetkinja", rekla je Šumanova, koja kao i Bajramović šest godina trenira karate i koja pored ostalih medalja u kolekciji ima titulu državnog prvaka, te bronzu sa Balkanskog prvenstva.

Na takmičenju u dvorani "Borik" nastupila su 803 takmičara iz 53 kluba iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

"Prezadovoljni smo, odnosno učesnici su prezadovoljni. Problem nam je pravilo samo loše vrijeme, jer je nekim takmičarima otežalo put do Banjaluke, ali svi su uspjeli doći i ispoštovali su nas. Sve je dobro proteklo, nije bilo nijednog ni usmenog prigovora, tako da svi u Kastri možemo biti zadovoljni", rekla je Dragana Branković, sekretar i trener u Klubu borilačkih sportova Kastra.

803 takmičara nastupila na "Kastra openu"

Generalni plasman

Klub      Zlato     Srebro   Bronza  Bodovi

1. Regeneracija   22   14   15   109

2. Budo 11   14   22   83

3. Sinđelić    8     14   26   78

4. Sarajevo ZOI 84    7     6     14   47

5. Kastra      5     5     18   43

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije