Ostali sportovi

Klepić: Živio sam za ovaj trenutak

Klepić: Živio sam za ovaj trenutak
Foto: N.N. | Klepić: Živio sam za ovaj trenutak

Vjerovao sam u sebe i živio za ovo. Ništa nije palo s neba, ovaj rezultat nije slučajan, već plod mukotrpnog rada i odricanja, rekao je za "Nezavisne" reprezentativac BiH u karateu i novi evropski prvak u teškoj kategoriji Ivan Klepić.

Član Sveučilišnog karate kluba Neretva u Novom Sadu, koji je bio domaćin seniorskog prvenstva Evrope, ispisao je nove stranice istorije bh. sporta. Mostarac je na impresivan način stigao do trona pobijedivši najveća imena evropskog i svjetskog karatea, među kojima su višestruki šampioni Starog kontinenta i svijeta.

"Mogu reći da su se slegli utisci. Što se tiče samog finala, bio sam sposoban odvojiti emocije i bazirati se na koncentraciju i to je bio ključ uspjeha, jer kada su prisutne emocije onda ne možete biti na najvišem nivou. Svi kažu da na ovom prvenstvu nikad nije bila teža konkurencija. Dao sam maksimum i stigla je nagrada", kaže šampion Evrope u kategoriji preko 84 kg.

U finalnoj borbi bh. karatista je porazio Šahina Atamova iz Azerbejdžana, a prije njega je kući poslao neke od najvećih boraca današnjice.

"Pola posla sam odradio prvog dana. Pobijedio sam Džonatana Horna iz Njemačke, čovjeka koji je sedam puta bio prvak Evrope i koji je uvjerljivo na prvom mjestu svjetske rang-liste. Već tada sam pomislio - kada sam pobijedio najboljeg, zašto ne bih i ostale", ističe Klepić.

Do najvećeg uspjeha u karijeri i bh. karateu vodili su ga njegov otac, ujedno i trener Miroslav Klepić, kao i selektor muške selekcije Denis Muhović. Ivan će nakon ovog uspjeha ostvariti veliki pomak na ranking listi, a već razmišlja o novim podvizima.

"U 11. mjesecu čeka nas SP u Madridu, gdje se takođe nadam nekom uspjehu. Počinju i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. San svakog sportaša je odlazak na OI. Ove sezone sam dokazao da se i moje ime može naći među putnicima za Tokio, gdje želim da ostvarim san i donesem BiH prvo olimpijsko odličje", zaključio je evropski šampion iz Mostara.

Sa bronzanom medaljom oko vrata u Mostar, koji je svečano dočekao karatiste, vratila se i Ivona Ćavar. Najbolja sportistkinja BiH za 2016. godinu ostvarila je četiri pobjede, a u borbi za treće mjesto pobijedila je Makedonku Anhelu Mojsovsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije