Ostali sportovi

Kotor Varoš: Emir Dizdarević trijumfovao na šahovskom turniru

Kotor Varoš: Emir Dizdarević trijumfovao na šahovskom turniru
Kotor Varoš: Emir Dizdarević trijumfovao na šahovskom turniru

KOTOR VAROŠ - Trijumfom zeničkog velemajstora Emira Dizdarevića, u Kotor Varoši je danas završen prvi međunarodni šahovski turnir koji je okupio 33 takmičara iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Dizdareviću je pripalo prvo mjesto prema dodatnim kriterijumima (središnji Buholc system) sa osvojenih 5,5 poena, koliko su imali drugoplasirani Rijad Burović i trećeplasirani Atif Dumpor.

Dizdarević je pohvalio gostoprimstvo mještana Kotor Varoši i organizatore koji su se potrudili da ovaj turnir bude u kalendaru svjetske šahovske asocijacije. On je izrazio nadu da će turnir sljedeće godine biti masovniji.

Najuspješnija šahistkinja je Ivana Mikić iz Orašja, a najbolji takmičar u kadetskoj konkurenciji je Dragoš Strugar iz Prnjavora.

Simi Kostrešu je uručeno priznanje za najboljeg domaćeg šahistu, a nagrađeni su i takmičari koji su ostvarili najbolje rejting rezultate do 2100 i 2300 FIDE bodova.

Diplome i novčane nagrade najuspješnijim takmičarima uručio je direktor turnira Predrag Tešić, koji je posebno pohvalio učešće velikog broja mladih šahista, jer su imali mogućnost sticanja rejting bodova.

Savezni sudija Nemanja Šipka je, suđenjem na ovom turniru, ostvario normu za međunarodnog sudiju.

Pokrovitelji turnira bili su Vlada Republike Srpske i opština Kotor Varoš, a organizatori Šahovski klub "Kotor Varoš" i Udruženje građana "Centar mladih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije