Ostali sportovi

Kraljević: Bićemo dobri domaćini

Kraljević: Bićemo dobri domaćini
Foto: N.N. | Kraljević: Bićemo dobri domaćini

Vlasenica će i zvanično biti domaćin cilja prve i starta druge etape biciklističke trke "Beograd Banjaluka", koja se vozi naredne godine, a načelnik ove opštine Miroslav Kraljević kazao je da će ovo biti najbitniji događaj u Vlasenici i regiji.

"Ovakav događaj je velika stvar za nas. Pokušavali smo i ranije, ali nije bilo razumijevanja. Sada smo se brzo dogovorili. U narednom periodu ova trka će biti tradicionalna priča. Učinićemo sve da budemo najbolji domaćini", kazao je Kraljević i dodao:

"Imamo mnogo sportskih događaja. Cilj je da afirmišemo grad. Sport čini život boljim, a ova trka će donijeti ekonomsku i finansijsku promociju."

Prva etapa trke kreće iz Beograda 18. aprila 2019, a poslije 250 kilometara završiće u Vlasenici. Karavan od oko 180 vozača iz dvadesetak zemalja dan kasnije krenuće put Brčkog. Treća etapa najvjerovatnine će biti Brčko  Teslić, a odluka o nosiocu žute majice pašće posljednjeg dana, 21. aprila, kada biciklisti voze od Prnjavora do Banjaluke.

"Ovo jedan od najvećih događaja u regionu. Trka ima veliku važnost, kako turističku tako i ekonomsku. Ovo je prvi put da imamo brdsku etapu i nadam se da će biti zanimljiva trka. Startna lista je skoro zaključena i imamo preko 180 trkača, a pregovaramo i sa ekipama iz Bahreina", kazao je Vladimir Kuvalja, direktor trke "Beograd  Banjaluka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije