Ostali sportovi

Krek ga koštao 10 titula

Krek ga koštao 10 titula
Krek ga koštao 10 titula

LONDON - Engleski igrač snukera Džimi Vajt rekao je da ga je zavisnost od droge koštala deset titula svjetskog šampiona.

Vajt, čiji je nadimak Vihor, u autobiografiji "Drugi vjetar" naveo je koliko mu je problema stvorila narkomanija, a posebno kokain.

"Mislim da me je droga koštala 10 titula svjetskog šampiona", napisao je Vajt.

Vajt je šest puta igrao u finalu Svjetskog prvenstva i nikada nije trijumfovao, a smatra se najboljim igračem snukera koji nikada nije bio svjetski prvak.

On je naveo da je počeo da puši krek poslije poraza od Stiva Dejvisa u finalu Svjetskog prvenstva 1984. i da je to trajalo tri mjeseca. U tom periodu je na drogu potrošio 32.000 funti.

Vajt je otkrio da je zajedno s Kanađaninom Krikom Stivensom, za vrijeme turnira u irskom Kilderu, umalo zapalio hotelsku sobu kada je pripremao krek.

"Ležali smo tamo 'staklenih' očiju, kašike, dijelovi lima i parčići kokaina rasuti po sobi. Nije nas bilo briga ni za šta drugo", rekao je Vajt i dodao: "Nismo trenirali, a naše porodice nisu znale gdje smo. Radili smo najbolje što možemo da se ubijemo. To vam krek čini. To je nama krek uradio. Toliko je bilo loše, flertovali smo sa smrću."

Vajt je istakao da je sam odlučio da puši krek i nije htio nikoga da okrivi za to, a prestao je kada je vidio koliko je ta droga uticala na Kirka Stivensa.

"Ja sam jedini krivac. Mislim da je pušenje kreka bio sljedeći korak, poslije ušmrkavanja. Iskušenje je bilo prejako i prije nego što sam postao svjestan - navukao sam se", rekao je Vajt.

Vajt je profesionalac od 1980. Tokom karijere osvojio je 10 titula koje se boduju za svjetsku rang-listu i 19 nerangirajućih titula. Trenutno zauzima 63. mjesto na rang-listi, a najbolji plasman bio mu je drugo mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije