Ostali sportovi

Larisa Cerić sportista godine po izboru OK BiH

Larisa Cerić sportista godine po izboru OK BiH
Foto: Ilustracija | Larisa Cerić sportista godine po izboru OK BiH

Larisa Cerić proglašena je za sportistu godine u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH na manifestaciji održanoj u "Zetri".

Džudo reprezentativka BiH ponijela je nagradu i za najbolju u konkurenciji seniorki, dok je među seniorima najbolji bio fudbaler Miralem Pjanić. U ženskoj konkurenciji u najužem izboru još su bile Mladena Petrušić (atletika), Emina Ortaš (tekvondo) i Lejla Tanović (biciklizam), odnosno u muškoj Mirsad Terzić (rukomet), Harun Sadiković (džudo) i Mesud Pezer (atletika).

Najuspješniji trener je selektor džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac, a u najužem izboru našli su se još selektori atletičara Dragomir Čabrilo i Elvir Krehmić, te Denis Muhović (karate).

Džudistkinja Aleksandra Samardžić najbolja je mlada sportistkinja u kategoriji juniorki, ispred Sare Lučić (atletika) i Ilme Rahmanović (karate). Za najboljeg mladog sportistu u kategoriji juniora proglašen je Hamza Čajić (karate), a u užem izboru još su bili Nedžad Husić (tekvando) i Nermin Štitkovac (atletika). Najuspješniji sportski klub je Muški odbojkaški klub Mladost Brčko, odnosno najuspješnija reprezentacija je muška seniorska košarkaška reprezentacija BiH.

Posebne nagrade za istaknuti sportski rezultat u konkurenciji seniora dobili su Edin Džeko (fudbal) i Damir Džumhur (tenis), te u mlađim kategorijama Sani Čampara (košarka) i Anđela Samardžić (džudo). U kategoriji sportista ili ekipa iz porodice neolimpijskih sportova nagrađeni su Sanjin Pehlivanović (bilijar) i Savez Specijalne olimpijade za istaknuti sportski rezultat.

Dodijeljene su i specijalne nagrade Olimpijskog komiteta BiH. Tako je specijalna nagrada MOK-a pripala Branku Tomiću. Sportski radnici, za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta su Suad Kaknjo (aletika), Aida Hadžić (gimnastika), Fikret Selman (karate), Kada Delić Selimović (Specijalna olimpijada). Univerzitetsko sportsko društvo Bosna iz Sarajeva dobitnik je priznanja promotori sporta BiH.

Nagrada za podršku u radu Olimpijskog komiteta BiH pripala je Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevo. Za uspješan dugogodišnji trenerski rad nagrađeni su Suad Ćupina (karate), dok su ambasadori sporta Milanko Mučibabić, Sejfo Šehović i Danin Jusko.

Nagrada "Nezavisnim" i novinaru "Nezavisnih"

Na večerašnjoj svečanosti među nagrađenima bila je i kompanija "Nezavisne novine", te novinar "Nezavisnih" Vedran Radenović. Našem listu i našem novinaru, na prijedlog Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH, uručena je nagrada za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti. Ista nagrada pripala je i novinaru TV Alfa iz Sarajeva, Muhamedu Bikiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije