Ostali sportovi

Lejla Tanović srebrna u Mađarskoj

Lejla Tanović srebrna u Mađarskoj
Lejla Tanović srebrna u Mađarskoj

SARAJEVO - Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović osvojila je srebrnu medalju na međunarodnoj UCI C2 trci održanoj u Mađarskoj.

Peterostrukoj državnoj prvakinji BiH i dvostrukoj viceprvakinji Balkana drugo mjesto donijelo je novih 20 UCI bodova, pa sada zauzima 73. mjesto u konkurenciji najboljih biciklista planete.

"Novi napredak na UCI listi je pokazatelj da sam na pravom putu. Moj plan je do kraja sezone postići što bolji plasman na UCI rankingu i na taj način olakšati prikupljanje bodova za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Naredna trka me očekuje u Turskoj, potom u junu nastupam na trci kategorije C1 u Samoboru. Osjećam se veoma dobro i u jakoj formi tako da me raduju novi izazovi“, rekla je Lejla Tanović

Pobjedu je u Mađarskoj odnijela domaća takmičarka Barbara Benko, koja trenutno zauzima 25. mjesto na UCI listi. Uslovi na trci su bili otežani jakom kišom što je stazu učinilo izuzetno tehnički zahtjevnom.

„Lejla je osvojila drugo mjesto u veoma teškim uslovima usljed velikih pljuskova koji su počeli nakon trećeg kruga. Pokazalo se još jednom da je Lejla konkurentna na svakoj UCI trci i da je uvijek kandidat za top pet pozicija. Najbolji rezultati u biciklizmu mogu se očekivati nakon 25. godine i Lejla je sada često najmlađa takmičarka u elite kategoriji na trkama“, dodao je trener Amar Njemčević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije