Ostali sportovi

Liga puna golotinje

Liga puna golotinje
Liga puna golotinje

Američki fudbal je jedan od najpopularnijih sportova "preko velike bare", a marketinški magovi su uspjeli da se dosjete apsolutno svih načina kako da ga učine još zanimljivijim za širu publiku.

A, šta je najbolji promoter nego žensko tijelo, pa je tako osnovana Liga američkog fudbala u donjem vešu (LFL), koju čini 20 timova, od kojih su neki i iz Evrope, kao i pet iz Australije. Pravila igre su jednostavna - igra se sedam na sedam uz pun kontakt, a učesnice nose isključivo donji veš, što često pri kontaktu otkriva njihove intimne dijelove tijela. Ne postoje šutevi za dodatni poen, već se postavlja ekipa na liniji od tri jarde kako bi pri tačdaunu osvojili dva poena.

Ovu ligu osnovao je 2009. godine Mičel Mortaca i odmah postigla nevjerovatnu popularnost u zemljama širom svijeta. Dame koje učestvuju u ovoj ligi su izuzetno ratoborne, pa samim tim utakmice, na oduševljenje navijača, obiluju žestokim sukobima između dva tima.

Isto tako, djevojke burno proslavljaju pobjede, a jedna se posebno istakla. Riječ je o igračici Čikago Blisa, Ali Alberts, koja je postala hit na društvenim mrežama pošto je poslije trijumfa svog tima nad Omahom od 49:0 otišla do centra i eksirala pivo. Albertsova je, inače, jedna od najvećih zvijezda američkog fudbala u donjem vešu. Ona je proglašena za MVP meča s Omahom, a njena proslava trijumfa zaludjela je internet.

"Hvala svima na porukama podrške. Trebalo bi češće ovako da slavim", rekla je Ali.

Njenu proslavu je za samo nekoliko dana pregledalo više miliona ljudi. Albertsova je po profesiji zubar, 2013. je dobila nagradu za rukija godine, a potom je sa Čikagom osvojila prvu titulu u istoriji kluba. Albertsova je na Univerzitetu Vašington počela da se bavi odbojkom, a zatim je nastavila karijeru kao igračica američkog fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije