Ostali sportovi

Mandićeva srebrna, Bogdanovićevoj bronza na Floridi

Mandićeva srebrna, Bogdanovićevoj bronza na Floridi
Mandićeva srebrna, Bogdanovićevoj bronza na Floridi

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu SAD na Floridi, dok je bronza pripala Tijani Bogdanović.

Mandićeva je poslije početne tri pobjede u finalu G2 turnira izgubila od Holanđanke Rešmi Ogink, druge na olimpijskoj listi.

"Radila sam dosta na promjeni tehnike i taktike. Uživala sam u svakom meču, pogotovo u prvom, gdje sam imala možda i najmoćniju protivnicu na turniru. Uspjela sam da realizujem zamišljeno, sezona je tek počela i nadam se da će biti sve bolje. U maju je Svjetsko prvenstvo i to mi je prvi veliki cilj", rekla je Mandićeva.

Bogdanovićeva, aktuelna evropska i svjetska juniorska šampionka, ovoga puta borila se u seniorskoj konkurenciji.

Ona je poslije tri pobjede u prvoj rundi savladala Amerikanku Krejg koja je u top 15 boraca sveta, da bi u polufinalu poslije teške borbe izgubila od takmičarke iz Kine.

"U seniorskoj konkurenciji učestvovala sam samo na jednom turniru prošle godine i tad sam osvojila srebro. Јedva sam čekala januar da počnem da se takmičim i u seniorskoj konkurenciji. Za sada mi ide super. Trener i Milica vjeruju da ću do kraja godine ući u prvih šest na svijetu i obezbijediti odlazak na Olimpijske igre u Brazilu", rekla je Bogdanovićeva.

Prvog dana turnir srebrne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Sara Јović (do 33 kilograma) i Serđa Stević (do 44 kilograma).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije