Ostali sportovi

Mandušićevoj zlato u Makedoniji

Mandušićevoj  zlato u Makedoniji
Mandušićevoj zlato u Makedoniji

Marina Mandušić osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u brdskom biciklizmu i potvrdila da Bosna i Hercegovina ima budućnost u ovom sportu. Odličan nastup imala je i Lejla Tanović, koja je bila druga.

Mandušićeva, petnaestogodišnjakinja iz Tomislavgrada, bila je najbolja u kadetskoj konkurenciji na šampionatu, koji je u nedjelju održan u Makedoniji.

"Još ne mogu da vjerujem da sam osvojila zlatnu medalju! Veoma sam srećna. Sam odlazak na Prvenstvo Balkana bio je uspjeh. Utrka je bila veoma teška, staza je bila zahtjevna sa mnogo umjetnih prepreka, a i dan ranije je padala kiša, tako da nam je bilo teško voziti. Takođe, bila je jaka konkurencija i ova trka je bila na mnogo višem nivou od onih što inače vozim", rekla je Mandušićeva, koja je prvi put vozila u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Za Marinu nije bilo odmora. Dan nakon trke i velikog uspjeha, bila je u školi, a kako kaže, drugari iz Gimnazije "Marko Marulić" su joj čestitali i rekli da su ponosni na nju.

Tanovićeva je, takođe, dobro vozila u Skoplju. Bila je druga u U-23, a četvrta ukupno. U U-23, u konkurenciji biciklista Aleksa Crnčević je zauzeo 11. mjesto, a Benjamin Morić 18. Najbolje plasirani junior je Muhamed Liha, koji je bio 11. Antonio Barać je bio 15, Nedžad Mahmić 20, a Benjamin Mahić 21. U konkurenciji kadeta Goran Đermanović je zauzeo devetu poziciju, a Aziz Bužimkić 13.

"Čestitke Marini i Lejli. Odlično su vozile i srećni smo zbog rezultata koje su ostvarile. Antonio je imao peh. U prvom krugu je izbio na vodeću poziciju, vodio je dok mu nije puklo crijevo na zadnjoj kočnici, tako da je dio trke vozio bez končice po zahtjevnoj stazi. To je uticalo na lošiji plasman", rekao je Nikola Soković, selektor reprezentacije BiH u brdskom biciklizmu, i dodao:

"Plasmani su mogli da budu bolji, ali, s obzirom na katastrofalnu finansijsku situaciju u našem sportu, zadovoljan sam rezultatima."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije