Ostali sportovi

Marković najbolji i sa slomljenom rukom

Marković najbolji i sa slomljenom rukom
Marković najbolji i sa slomljenom rukom

BANJALUKA - Bokser Slavije Stefan Marković proglašen je za najboljeg takmičara 14. memorijala "Radovan Bisić", koji je proteklog vikenda održan u Banjaluci.

U dobro popunjenoj dvorani "Obilićevo", Marković je u finalnom meču u kategoriji do 57 kilograma savladao Marka Pavlovića iz Radnika (Bijeljina) pa je dobio dva pehara, jedan prelazni i jedan u trajno vlasništvo.

"Ovo mi je jedno od najdražih priznanja. Nije bilo lako, borio sam se, a ruka mi je bila slomljena pa mi je odmah nakon proglašenja stavljen gips. Vjerujem da će povreda biti veoma brzo sanirana i da će mi ovo biti dodatni podstrek da budem još bolji", kazao je Marković.

Odluka žirija da Marković bude proglašen za najboljeg teško je pala njegovom klupskom kolegi Sandru Poletanu. Poletan, koji je u finalu u kategoriji do 81 kg porazio Deana Veljkovića iz Srbije, ponio je epitet najboljeg tehničara, a nezadovoljstvo što nije izabran i za najboljeg boksera izrazio je bacivši i polomivši pehar. Za najborbeniji par žiri je izabrao borce u kategoriji do 60 kilograma Nikolu Ivkovića iz banjalučkog Svetog Gerogija i Sebastijana Šaćirija iz Srbije. 

"Poznato je da banjalučka publika voli boks, a to je pokazala i ovaj put. Želio bih da i naredne godine učestvujem na ovom turniru, a priznanje za jednog od najborbenijeg učesnika zaista godi", kazao je Šaćiri.

Ostali rezultati, finale juniora do 91 kg: Dalibor Mijić - Žan Kroneker 2:0, finale do 64 kg: Mario Aleksić - Petar Stošić 0:2, do 75 kg: Jovan Stjepanović - Branislav Malinović 0:2, Edi Sejdinović - Stefan Čolović 0:2, do 81 kg: Darko Kučuk - Miloš Veletić 0:2, do 81 kg: Dean Veljković - Sandro Poletan 0:2, do 91 kg: Dragan Rokvić - Miloš Milić 2:0 (prekid).

Na memorijalu, koji se organizuje u čast nekadašnjeg dvostrukog šampiona Jugoslavije i osvajača bronzane medalje sa Evropskog prvenstva, učestvovalo je 18 boksera iz Srbije, Slovenije i BiH.

 

Slaviji Liga kup RS

U Banjaluci je proteklog vikenda održano i šesto, a ujedno i posljednje kolo Liga kupa RS u kojem je Slavija potvrdila ranije osiguranu šampionsku titulu. Drugi je Sveti Georgije iz Banjaluke, a treća zvornička Drina (ubuduće Obilić). U Liga kupu učestvuju samo mladi bokseri, svi osim seniora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije