Ostali sportovi

Međunarodni bokserski turnir Radovan Bisić: Vidiću pobjednički pehar

Međunarodni bokserski turnir Radovan Bisić: Vidiću pobjednički pehar
Međunarodni bokserski turnir Radovan Bisić: Vidiću pobjednički pehar

Velibor Vidić, bokser Slavije, pobjednik je 11. memorijalnog turnira Radovan Bisić, koji je u petak i subotu održan na banjalučkom Trgu Krajine.

Vidić, koji se takmiči u kategoriji do 69 kilograma, zabilježio je dvije ubjedljive pobjede i zasluženo se okitio titulom najboljeg borca smotre. U polufinalu je prvo savladao Poljaka Mateuša Kupijeca jednoglasnom odlukom sudija (5:0), a istim rezultatom slavio je i protiv Mađara Benea Gerga.

"Ovo mi je jedno od najdražih priznanja u karijeri. Srećan sam što sam pehar osvojio pred domaćom publikom, a moram da priznam da sam u oba meča morao da pružim maksimum da bih savladao protvnike", izjavio je Vidić, kojem su prelazni i pehar u trajno vlasništvo uručili predsjednik Slavije Dalibor Petković i sin Radovana Bisića - Marko.

Reprezentativac Hrvatske Marko Čalić (kategorija do 91 kilograma) izabran je za najboljeg tehničara, dok su za najborbeniji par proglašeni finalisti kategorije do 81 kilograma Darko Kučuk (Slavija) i Marko Nikolić (Srbija). Za najuspješnijeg domaćeg borca izabran je Danijel Topalović.

Priznanja povodom ove smotre dobili su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik Organizacionog odbora turnira Nebojša Radmanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS Željka Cvijanović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS Nada Tešanović, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi RS Goran Raca, gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, predsjednik Skupštine grada Banjaluka i potpredsjednik Organizacionog odbora turnira Slobodan Gavranović, direktor Radio-televizije RS Dragan Davidović, Milka, majka pokojnog Radovana Bisića, njegov sin Marko te supruga Bojana, olimpijski šampion Anton Josipović, amaterski i profesionalni prvak Evrope i najbolji bokser 20. vijeka BK Slavija Marijan Beneš, predsjednik Slavije Dalibor Petković, direktor Slavije Daniel Stanišić, počasni predsjednik Slavije Dragan Batar, predsjednik Skupštine Slavije Branislav Lolić...

Na turniru, koji je u petak otvorio predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović, učestvovalo je 35 boksera iz osam zemalja: Slovačke, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i kluba domaćina Slavije. Turnir je ove godine organizovan u okviru obilježavanja 50 godina Slavije.

Pokrovitelji smotre bili su Kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, te Administrativna služba grada Banjaluka.

Svi pobjednici

1997. godine: Dejan Jovanović

1999. godine: Geard Ajetović

2001. godine Bojan Rosić

2003. godine: Nikola Sjekloća

2005. godine: Nikola Sjekloća

2006. godine: Zoran Mitrović

2007. godine: Aleksej Šerbakov

2008. godine: Darko Kučuk

2009. godine: Predrag Kovačević

2010. godine: Stevo Zolak

2012. godine: Velibor Vidić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije