Ostali sportovi

Mejveder "fabrika" novca

Mejveder "fabrika" novca
Mejveder "fabrika" novca

Američki bokser Flojd Mejveder najbogatiji je sportista svijeta u 2014. godini, objavio je ugledni američki magazin "Forbes".

Mejveder, koji je neporažen u profesionalnoj karijeri sa 47 pobjeda, od čega 26 nokautom, od borbi i sponzora zaradio je 105 miliona dolara. Ostavio je iza sebe fudbalera Real Madrida i portugalske reprezentacije Kristijana Ronalda, koji je zaradio 80 miliona. Na trećem mjestu je košarkaška zvijezda Lebron Džejmsa, član Klivlenda, koji je inkasirao 72,3 miliona. Slijede fudbaler Barselone i reprezentacije Argentine Lionel Mesi sa zaradom 64,7 miliona, košarkaš Lejkersa Kobi Brajant sa 61,5 miliona i čuveni američki golfer Tajger Vuds sa 61,2 miliona.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se na 17. mjestu sa zaradom od 33,1 milion dolara, Švajcarac Rodžer Federer je sedmi (56,2 miliona), a Španac Rafael Nadal na devetom mjestu sa 44,5 miliona.

Više od Đokovića zaradili su i napadač Pari Sen Žermena i švedske selekcije Zlatan Ibrahimović (40,4 miliona), fudbaler Real Madrida Velšanin Geret Bejl (36,4), zvijezda Mančester junajreda Kolumbijac Radamel Falkao (35,4) i as Barselone i selekcije Brazila Nejmar (33,6). Iza njih su ostali asovi Formule 1 Britanac Luis Hamilton, pilot Mercedesa (32 miliona), i Španac Fernando Alonso, vozač Ferarija (31).

Najbolje plasirana dama na listi je Ruskinja Marija Šarapova, koja se sa zarađenih 24,4 miliona nalazi na 34. mjestu, a u top 50 je i Na Li (41. mjesto) sa 23,6 miliona dolara. Kineskinja se nedavno, zbog učestalih povreda, oprostila od aktivnog igranja tenisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije