Ostali sportovi

Mihajlović: Ponosne smo i presrećne

Mihajlović: Ponosne smo i presrećne
Foto: Ilustracija | Mihajlović: Ponosne smo i presrećne

Ponosne smo i presrećne. Srbija je ponovo na tronu, rekla je za "Nezavisne" Brankica Mihajlović, jedna od najboljih obojkašica Srbije, nakon osvajanja titule prvaka Evrope.

Srbija je u nedjelju naveče do trofeja u Bakuu došla pobjedom nad Holandijom od 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18), a ovo joj je druga titula prvaka Evrope, te 15. medalja na svim takmičenjima od 2006. godine.

"Nakon 2011. ponovo smo osvojile titulu. Iza nas je nekoliko veoma dobrih utakmica, ostvarile smo šest pobeda i izgubile samo dva seta na šampionatu. Dokazale smo da posedujemo ogroman kvalitet i ova titula je uvertira za ono što nas očekuje narednih godina", rekla je djevojka iz Brčkog, koja je karijeru počela u Jedinstvu.

Prvenstvo je završeno kako su samo odbojkašice i selektor Zoran Terzić mogli da požele, ali nije sve teklo dobro zbog povreda nekoliko igračica. I Mihajlovićevu je mučila povreda skočnog zgloba.

"Bilo je dosta problema s povredama. Kapiten Milena Rašić nije bila u mogućnosti da igra, ja sam bila povređena, još nekoliko igračica je bilo povređeno i bilo je trenutaka kada je bilo teško psihološki prebroditi te situacije. Ali, kada smo krenule na EP samo smo jedan cilj u glavi imale, a to je da se naviknemo na tu situaciju i da odigramo najbolje što možemo", rekla je Mihajlovićeva i dodala:

"Uz respekt prema ostalim reprezentacijama, presudili su kvalitet, iskustvo, ali i to što smo verovali u sebe."

Mihajlovićeva je jedna od najboljih srpskih odbojkašica, a koliki je njen doprinos osvajanju titule govori i podatak da je izabrana uz Holanđanku Anu Baus za najboljeg primača Evropskog prvenstva. Bilećanka Tijana Bošković je MVP šampionata.

"Ne znam kojim riječima da opišem ovaj osjećaj. Mi smo prvaci Evrope! Ponosna sam na sve nas. Presrećna sam. Za ovo smo radili pet mjeseci i na kraju smo uspjeli u tome. Bile smo kao jedna od početka. Hvala svima koji su bili uz nas", rekla je za sajt Odbojkaškog saveza Srbije Boškovićeva, koja je sa 29 poena u finalu predvodila šampionski tim.

U Srbiju je otišla još jedna pojedinačna nagrada pošto je Stefana Veljković jedan od dva najbolja blokera. Isto priznanje je otišlo u ruke Ede Erdem iz Turske, najbolji tehničar je Laura Dajkema iz Holandije, najbolji korektor njena sunarodnica Loneke Slutjes, a libero EP je Valerija Mamadova iz Azerbejdžana.

Na Boškovićevu, Mihajlovićevu i Veljkovićevu, ali i sve ostale djevojke koje su nosile dres reprezentacije Srbije na šampionatu u Azerbejdžanu ponosan je selektor Terzić.

"Velika sreća, veliko zadovoljstvo... Pre svega sam ponosan na devojke, koje su Evropsko prvenstvo odigrale na način koji odavno nije viđen. Igrale su u takvom ritmu da svim protivnicima nisu dale gram šanse da može da pobedi. Pokazale su da su najbolja ekipa po svim parametrima", rekao je Terzić.

Novo poglavlje u Japanu

Nakon poluprospavane noći poslije osvajanja titule i proslave velikog uspjeha Mihajlovićeva i ostale reprezentativke se vraćaju obavezama.

"Nastavljam terapiju za skočni zglob, treba da obavim dosta sitnica i onda krećem u novo poglavlje", rekla je Mihajlovićeva, koja je ovo ljeto iz kineskog Tjanđina prešla u japanski Marvelos, za koji kaže da je mlad tim, ali da ona uvijek ide na maksimum i da napravi što bolje rezultate.

Konačan plasman

1. Srbija

2. Holandija

3. Turska

4. Azerbejdžan

5. Italija

6. Rusija

7. Bjelorusija

8. Njemačka

9. Bugarska

10. Poljska

11. Hrvatska

12. Češka

13. Ukrajina

14. Belgija

15. Mađarska

16. Gruzija

Čestitke šampionkama

Milorad Dodik, predsjednik RS, čestitao je odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje.

"U ime građana RS i u lično ime upućujem vam najiskrenije čestitke na istorijskom uspjehu. Osvajanjem zlatne medalje nastavili ste sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojim ispisujete novu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke. Uvjeren sam da ćete nastaviti osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i nas iz RS čini ponosnim", navedeno je u Dodikovoj čestitki.

Čestike su, pored ostalih, uputili Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, i Jasmina Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije