Ostali sportovi

Miki Rurk u drugoj rundi pobijedio 33 godine mlađeg protivnika

Miki Rurk u drugoj rundi pobijedio 33 godine mlađeg protivnika
Miki Rurk u drugoj rundi pobijedio 33 godine mlađeg protivnika

MOSKVA - Holivudska zvijezda Miki Rurk vratio se poslije skoro dvije decenije u ring i večeras u egzibicionom meču u Moskvi pobijedio daleko mlađeg profesionalnog američkog boksera Eliota Sejmura.

Rurk (62), koji je nosio crveni bokserski šorc i rukavice i patike u zlatnoj boji, savladao je Sejmura (29) u drugoj rundi.

Bilo je predviđeno da se ukupno boksuje pet rundi od po 2,5 minuta, ali je meč trajao samo 4 minuta.

Prije ulaska u ring Rurk se pojavio sa kaubojskim šeširom na glavi i pokazivao publici svoj mišićavi i istetovirani torzo, a prilikom mjerenja pokazala se ista težina kao i kod protivnika - 81,3 kilograma.

"Veoma sam srećan što se vraćam u ring. Zahvalan sam Bogu što mi je omogući da ovo učinim", izjavio je Rurk agenciji AFP uoči meča.

Organizatori su rekli da će oba boksera dobiti "veliku sumu novca", ali nisu željeli da otkriju brojku.

AFP napominje da Miki Rurk često boravi u Rusiji i da je u emotivnoj vezi s manekenkom ruskog porijekla Anasatasijom Makarenko.

Rurk planira da ima još 4 do 5 mečeva u Rusiji, navela je agencija Tass. On se u mladosti amaterski bavio boksom, a tom sportu se profesionalno vratio 90-ih godina prošlog vijeka.

Filmsku karijeru je započeo početkom 1980-ih godina. Dječak iz Majamija, grad u kom je odrastao, očarao je publiku i Holivud u filmovima "Body Heat" (1981) i "Rumble Fish" (1983). Poredili su ga sa Marlonom Brandom, a nakon kultnog erotskog trilera "Devet i po nedjelja" (1986) postao je seks-simbol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije