Ostali sportovi

Mlada, lijepa i jaka

Mlada, lijepa i jaka
Mlada, lijepa i jaka

Ona je treći najmlađi borac ultima fajt šampionata (UFC), ima samo 21 godinu i izgleda kao model. Ali, u ringu se pretvara u zvijer. Riječ je o Amerikanki Pejdž van Zant, novoj zvijezdi UFC-a.

Pejdž je trenirala ples, bavila se i modelingom, u svijet borilačkih vještina ušla je slučajno. Sada je među 10 najboljih ženskih boraca na svijetu. Proteklog vikenda učestvovala je na "UFC on FOX 15" priredbi u SAD, gdje je dobila sve tri runde protiv mnogo iskusnije sunarodnice Felis Herig i na kraju slavila ubjedljiv trijumf.

"Ima samo 21 godinu, nema previše iskustva, ali i te kako zna da se potuče. Ide hrabro, bori se protiv iskusnijih, prihvatila je borbu protiv veteranke. Kada na ovakav način pobijedite, to znači da imate nešto što ne može da se nauči", rekao je Dena Vajt, šef UFC-a, i dodao:

"Svi u svlačionici su htjeli da upoznaju Pejdž. Ušla je u top 10 i tek sada je čekaju velike stvari. Ona je pravi mamac za publiku i sponzore. Nema sumnje da je pred njom svijetla budućnost."

Pejdž je u dosadašnjoj karijeri u svojoj slamka kategoriji zabilježila pet pobjeda i samo jednom izgubila.

"Imam još prostora za napredak. Bitno mi je da me podržava porodica, da imam sjajan tim i da nemam tremu. Jedva čekam sljedeću borbu", rekla je atraktivna Amerikanka.

Trenirala je balet 13 godina. U školi su je maltretirali vršnjaci, a kada se sa roditeljima preselila iz Oregona u Nevadu, prvo što je tražila bila je škola plesa. Međutim, ušla je u dvoranu u kojoj je bio MMA trening i tu je sve počelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije