Ostali sportovi

Mladost večeras igra revanš susret osmine finala CEV kupa

Mladost večeras igra revanš susret osmine finala CEV kupa
Foto: N.N. | Mlados večeras igra revanš susret osmine finala CEV kupa

Odbojkaši Mladosti spremni su da večeras ostave srce na terenu i ostvare pobjedu koja bi im garantirala igranje u četvrtfinalu CEV kupa, što bi bio jedan od najvećih klupskih uspjeha u bh. sportu.

U okviru revanš susreta osmine finala drugog po snazi odbojkaškog takmičenja u Evropi, aktuelni bh. prvak će ugostiti ekipu Lindaren volej, koja je prvi susret u Švajcarskoj riješila u svoju korist rezultatom 3:0. Brčaci će za ostanak u igri morati slaviti sa 3:0 ili 3:1, kako bi izborili zlatni set (igra se do 15). U taboru bh. šampiona vjeruju da mogu doći do trijumfa, koji bi im onda u narednoj rundi omogućio okršaj s aktuelnim svjetskim prvakom, ekipom Trentina.

"Vjerujemo da možemo pobijediti i obezbijediti sebi zlatni set, u kojem je onda sve moguće. Mi smo već sada ispisali istoriju samim plasmanom u osminu finala, ali svi vjerujemo kako možemo proći i ovu stepenicu. Za to će nam biti potrebno i malo sreće, koju nismo imali u prvom susretu, posebno u prva dva seta. Takođe, očekujem i veliku podršku sa tribina", kazao je trener Mladosti Branko Mišić.

Za razliku od drugih bh. ekipa, Brčaci nisu prekidali s radom, već su se svakodnevno pripremali za duel sa Švajcarcima. Iako su već sada napravili ogroman uspjeh i iskorak, bh. šampion žarko želi da ostane u Evropi i tako izbori duel sa jednom od najboljih svjetskih ekipa, italijanskim Trentinom.

"Sve ovo zvuči pomalo nerealno kada se uzmu uslovi u odnosu na evropske timove. To bi bio pravi praznik kako za naš grad, tako i za cijelu BiH. To je isto kada bi neki fudbalski klub u BiH u svoj grad doveo Real Madrid. Biće teško, ali vjerujem da momci mogu odigrati dobro i izboriti taj zlatni set. Tada bismo mi bili u velikoj psihološkoj prednosti", tvrdi Mišić.

Mladost je u prvom susretu odigrala veoma hrabro i kvalitetno, što pokazuje i rezultat po setovima (25:23, 25:21, 25:19), posebno u prva dva, kada je bh. predstavnik imao odličnu priliku da otkine bar jedan set domaćinu. Da je Mladost sve konkurentnija u Evropi pokazala je u šesnaestini finala CEV kupa, gdje je u dvomeču bila bolja od holandske ekipe Orion, oba puta po 3:1. Ove sezone višestruki uzastopni prvak BiH nastupao je i u elitnoj Ligi šampiona, gdje je zaustavljen u prvoj rundi takmičenja od bugarskog prvaka Neftohimika.

Utakmica između Mladosti i Lindarena igra se večeras u dvorani Gimnazije u Brčkom, s početkom u 19 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije