Ostali sportovi

Mladost objedinila krune

Mladost objedinila krune
Mladost objedinila krune

Presudilo je naše iskustvo, rekao je Branko Mišić, trener odbojkaša Mladosti, nakon što su u finalu plej-ofa Premijer lige BiH savladali gradskog rivala Jedinstvo s ukupnih 2:1 u seriji.

Ogled brčanskih rivala očekivano je donio zanimljivu i do kraja neizvjesnu odbojku, a Mladost je trijumfom objedinila šampionsku sa titulom Kupa BiH, nedavno osvojenu takođe pobjedom u finalu protiv Jedinstva.

"Znao sam da će biti izuzetno teško finale plej-ofa. Majstorica je bila gotovo neizbježna jer da smo pobijedili i u tom drugom meču bio bi to naš četvrti vezani trijumf nad Jedinstvom, a to je nerealno. Jedinstvo je jak i kvalitetan sastav, protiv kojeg je svaka serija fantastičan uspjeh", rekao je Mišić.

Bio je to ujedno 17. međusobni okršaj brčanskih odbojkaških premijerligaša. Mladost je u prvom meču ovogodišnjeg finala plej-ofa slavila sa 3:1. Zatim je Jedinstvo uzvratilo sa 3:2, a odluka je pala u majstorici završenoj s uvjerljivih 3:0 za Mišićeve pulene. Jedan od najboljih pojedinaca u redovima bh. šampiona bio je korektor Saša Zimonjić, koji je gromovitim smečevima i sjajnim servisima razbijao odbranu Jedinstva.

"Mi smo podbacili u tom drugom susretu, ali u trećem, kada je bilo i najvažnije i najpotrebnije, pokazali smo karakter. Presudilo je upravo naše iskustvo, prije svega stečeno igranjem u Evropi ove sezone. Kvalitet je gotovo podjednak u oba tima i ne bi bilo nezasluženo i da je Jedinstvo postalo šampion. Međutim, mi smo bili za nijansu bolji, jači, zreliji i pravilnije smo odreagovali u nekim teškim situacijama tokom meča. Pružili smo maksimum i za to smo nagrađeni", smatra Mišić.

Mladost je ove sezone u Evropi stigla do trećeg kola. Eliminisali su predstavnike Mađarske i Kipra, te su bili eliminisani od Finaca. Za narednu sezonu ne žele ništa obećavati jer, kako kažu, s obzirom na ulaganja u bh. sport - i samo učešće u Evropi za njih je veliki uspjeh.

"Sigurno je da nećemo ići pod motom 'Važno je učestvovati'. Prolazak barem jednog kola je najmanje što očekujem, a trudićemo se da napravimo iznenađenje. Igraćemo vjerovatno Kup CEV-a. Imamo pravo i na izbor pa da nastupimo u Čelendž kupu, mada mislim da ćemo ipak pokušati u CEV-u", zaključio je Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije