Ostali sportovi

Na dva turnira 1.000 sportista

Na dva turnira 1.000 sportista
Na dva turnira 1.000 sportista

Više od 1.000 karatista proteklog vikenda borilo se na parketima sportskih dvorana u Banjaluci i Novom Gradu za najsjajnija odlična.

U dvorani "Borik" na turniru "Banjaluka open 2014" nastupilo je oko 600 takmičara, a epitetom najboljeg kluba okitio se Karate klub Sinđelić, koji je ujedno bio i organizator ovog turnira.

Oni su u konkurenciji 40 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH sakupili 135 bodova, dok je drugoplasirana bila banjalučka Energija sa 70 bodova. Karatisti tuzlanske Sindbre bili su treći sa 62 boda.

"Takmičenje je bilo kvalitetno, a prošlo je bez ijedne povrede ili bilo kakve sporne situacije. Turnir je dobro organizovan, a kao nagrada za sav trud bio je sjajan rezultat naših takmičara i prvo mjesto", rekao je Nenad Bodiroža, predsjednik Karate kluba Sinđelić.

Takmičari Karate kluba Bušido iz Banjaluke sa 32 medalje (15 zlatnih, devet srebrnih i osam bronzanih) pobjednici su Osmog memorijalnog karate turnira "Rajko i Mladen Crnobrnja" održanog u subotu u Novom Gradu. Drugo mjesto pripalo je Karate klubu Sloga Hemofarm iz Doboja sa 30 medalja (12, 6, 12). Na trećoj poziciji je Karate klub Tigar iz Teslića čiji su takmičari osvojili 22 medalje - po osam zlatnih i bronzanih i šest srebrnih.

Na turniru najuspješniji su bili domaćini Karate klub Rajko Crnobrnja - Gligo sa 74 medalje (19, 23, 32), ali oni nisu bili u takmičarskoj konkurenciji. Najuspješniji takmičar u muškoj konkurenciji je Aleksandar Cetić iz Sloge Hemofarm sa četiri zlatne medalje, a u ženskoj konkurenciji Duška Šipka iz Doboja, koja je osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Turnir je okupio više od 400 takmičara iz 14 klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije